Vrei o siluetă de vară? 3 sabotori care-ți stau în cale

La fiecare final sau început de an ne stabilim anumite obiective. Dacă iată care sunt cele mai mari greșeli atunci când vine vorba de schimbările în siluetă.
  • Publicat:
Vrei o siluetă de vară? 3 sabotori care-ți stau în cale
Foto: shutterstock

Cu pași mici de apropiem de finalul anului și, așa cum bine știm, în perioada decembrie-ianuarie obișnuim să ne stabilim obiectivele pentru anul ce urmează, nu doar legat de călătorii și noi achiziții, ci și de legate de schimbările pe care vrem să le aducem corpului nostru. Din păcate, există câteva greșeli majore pe care le facem atunci când ne propunem o schimbare, iar modul în care ne privim nu ne ajută deloc să ajungem acolo unde ne dorim.

Îți tratezi corpul ca pe un dușman

Atunci când lupți împotriva corpului tău, acesta va riposta. În momentul în care începi un nou plan de nutriție și sport, îi ceri corpului mai mult decât poate. De cele mai multe ori ajungi să te antrenezi poate prea intens, să te stresezi în privința obiectivelor tale pe care vrei să le atingi în cel mai scurt timp, dar și să nu mănânci corespunzător și să nu te odihnești suficient. Din acest motiv, pentru că te antrenezi intens, nu înțelegi de ce nu vezi rezultatele la care te aștepți.

Lași social media să-ți definească obiectivele legate de siluetă

Social media a devenit o parte importantă în lumea sportului și a sănătății, dar totodată se încearcă să ți se impună ”cum ar trebui corpul tău să arate”. Înainte să-ți dai seama de aceste aspecte, începi să urmezi anumite programe de antrenament deoarece vrei să arăți exact ca persoana care le-a creat sau să copiezi dietele faimoșilor influenceri, din același motiv. Însă, acest proces este ca atunci când faci o prăjitură și folosești doar jumătate din ingrediente. Pentru că mâncând aceeași mâncare și urmând aceleași exerciții pe care cineva le-a arătat în online, nu înseamnă că te vor ajuta să ajungi la aceleași rezultate.

Stabilești obiective care nu ți se potrivesc

Atunci când vine vorba de obiectivele sportive ești tentat să faci schimbări rapide și drastice. Această atitudine te va ține câteva săptămâni, pentru că programele extreme sunt greu de urmat. Trebuie să înțelegi ce ți se potrivește și să ai răbdare cu corpul tău în tot acest proces de transformare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân