Un nou exercitiu: intorsul paginilor de carte

Un studiu realizat de cercetatorii americani a scos la iveala faptul ca lectura unei carti pasionante poate contribui la reducerea greutatii corporale. O ora de lectura dintr-o carte incitanta poate contribui la arderea a 105 calorii. I
  • Publicat:
Un nou exercitiu: intorsul paginilor de carte
Sport news

Un studiu realizat de cercetatorii americani a scos la iveala faptul ca lectura unei carti pasionante poate contribui la reducerea greutatii corporale. O ora de lectura dintr-o carte incitanta poate contribui la arderea a 105 calorii. Ideea de a pierde kilograme in timp ce citesti asezat pe un pat poate fi foarte atractiva, dar specialistii spun ca nu orice carte are aceste calitati magice. Ei au numit aceasta categorie de opere literare „carti care ard grasimile”. Totul se bazeaza pe ritmul metabolic bazal, cantitatea de energie cheltuita in repaus. Atunci când o persoana este surescitata, organismul pompeaza in mod natural adrenalina, un hormon care arde grasimile, in fluxul sangvin. Cu cât cartea este mai incitanta, cu atât ritmul de ardere a caloriilor va fi mai mare.

Secretele reusitei in sport
Exercitiile fizice practicate neregulat si intensiv fac mai mult rau sanatatii si siluetei. Cercetatorii britanici pledeaza pentru o activitate fizica regulata si moderata pentru ca numai aceasta are puterea sa influenteze metabolismul energetic. Specialistii sustin ca perioadele scurte, dar intense, in care facem miscare, chit ca tinem si o dieta, nu ne ajuta la slabit nici pe sfert din cat ne ajuta miscarea practicata pe perioada nelimitata.

Omul nu este facut sa stea asezat opt ore pe zi in fata unui calculator. De altfel, acest sedentarism fortat e una dintre principalele cauze ale obezitatii in zilele noastre. Pornind de la aceasta premisa, cercetatorii americani au inventat un concept revolutionar: locul de munca in care poti sta in fata monitorului in picioare, mergand. Sistemul seamana izbitor cu banda de alergare dintr-o sala de sport si are un loc special unde poate fi asezat computerul. Viteza este reglata pentru un mers destul de lent (in jur de 1,5 km/h) pentru ca persoana sa poata totusi munci. Biroul „mergator” a fost testat deja pe zeci de tineri care au ars astfel peste 100 de calorii pe ora. Cu 2, 3 ore pe zi in fata acestei inventii, specialistii estimeaza ca am putea pierde pana la
30 de kilograme pe an! La treaba!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mai multa miscare in fiecare zi!
Mai multa miscare in fiecare zi!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”