Transformarea uimitoare a unui bărbat obez: cum a slăbit 110 kilograme

Luis Trigo, acum în vârstă de 30 de ani, avea în 2011 peste 180 de kilograme şi 65% grăsime corporală. Află cum a slăbit 110 kilograme!
  • Publicat:
Transformarea uimitoare a unui bărbat obez: cum a slăbit 110 kilograme

Dacă ţi se pare că 5 kilograme sunt greu de dat jos, închipuie-ţi prin ce greutăţi a trebuit să treacă acest bărbat, care a scăpat de peste 110  kilograme! Luis Trigo, acum în vârstă de 30 de ani, avea în 2011 peste 180 de kilograme şi 65% grăsime corporală. După pierderea jobului de manager, ca urmare a incapacităţii sale de a mai lucra, seri la rând cu fast-food şi alcool, inima lui a început să dea semne de slăbiciune. 


A ajuns la spital cu palpitaţii cardiace, iar acesta a fost „apelul lui de trezire”: trebuia să facă ceva!

Aşa a început aventura slăbitului pentru Luis, care recunoaşte că nu a fost uşoară, nici nu s-a încheiat. Pentru a se transforma în bărbatul de acum, cu doar 12% grăsime corporală, a fost nevoie nu doar de o schimbare majoră a regimului alimentar, ci şi a modului în care gândeşte. 

„Am renunţat în primul rând la sucurile acidulate îndulcite şi la cele de fructe, apoi m-am apucat de antrenamentul cu greutăţi la sală, urmat de cel HIIT. De asemenea, am renunţat la orice tip de fast-food, carbohidraţi procesaţi, pâine, paste, orez”, spune Luis.

Până la urmă, a decis că cea mai bună dietă pentru el este cea ketogenică, cu foarte puţini carbohidraţi şi grăsimi de bună calitate. 

În doar câteva luni, Luis a pierdut mare parte din excesul ponderal, dar i-au trebuit  aproape 5 ani să scape de ultimele 20 de kilograme şi să-şi dezvolte musculatura

„Mulţi mă întreabă cum de nu am renunţat în intervalul ăsta. E simplu. Trăiesc pentru a fi activ, sunt alergic la rutină, la starea de mulţumire şi încerc mereu să îmi stabilesc noi obiective”, spune Luis. 

„Uitându-mă la această poză veche, nu pot să nu mă gândesc cât de laş şi egoist am fost. Cum ar fi putut cineva să mă respecte dacă arătam aşa? Am fost leneş, recunosc. Mi-am căutat tot timpul scuze. Şi, cel mai important, nu trăiam la adevăratul meu potenţial, nici măcar pe aproape”, scrie Luis pe Instagram.

Totuşi, de la 180 la 70 de kilograme… a fost un drum lung, presărat cu multă muncă şi multe tentaţii.

„Nu pot să mint şi să spun că nu am avut momente când pur şi simplu voiam să mă întorc la cel care eram înainte, să arunc prosopul, să beau până îmi anihilez gândurile şi să mănânc până nu mai pot. A fost tentant, dar am fost puternic şi am rezistat, am mers mai departe cu ceea ce mi-am propus”, spune el. 

„Primul pas”, spune el, „este să fim sinceri cu noi înşine. În orice aspect, fie că e vorba de depedendenţe, relaţii sau ţeluri propuse. Adevărul te va călăuzi pe calea cea dreaptă”.

O poză cu Luis la bustul gol dezvăluie şi partea mai puţin plăcută a parcursului slăbirii sale spectaculoase: pielea în exces. Însă bărbatul nu se dă bătut şi are convingerea că, prin sport şi alimentaţie corectă, va scăpa de această problemă fără intervenţie chirurgicală.

„Dacă pierzi mai mult de 45 de kilograme, este normal să ai pielea lăsată. Ar trebui să ne stabilim scopuri realiste, să slăbim cel mult 500 de grame pe săptămână”, spune Luis.

Bărbatul este o adevărată sursă de inspiraţie pe Instagram, unde îi ţine la curent pe cei 24.000 de fani cu evoluţia sa şi le dă sfaturi de slăbire şi motivaţionale celor care se confruntă cu kilogramele în plus. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
20 de sfaturi pentru braţe tonifiate
20 de sfaturi pentru braţe tonifiate
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”