Te plimbi cu bicicleta în aceste luni? Te vom sfătui cum să te îmbraci corect

  • Publicat:
Te plimbi cu bicicleta în aceste luni? Te vom sfătui cum să te îmbraci corect

O plimbare cu bicicleta poate fi o experiență deosebită, indiferent dacă ieși să te relaxezi, să faci puțin cardio sau ești un iubitor de sporturi extreme.

Dar experiența poate fi alterată dacă nu ești echipat în mod corespunzător. Mai ales în perioada primăverii, când vremea este extrem de schimbătoare, putem pleca de acasă dimineața, când este destul de frig, și să ne întoarcem în miezul zilei, de exemplu, când temperaturile pot ajunge și la 20 de grade Celsius.

De ce să cumperi un echipament pentru ciclism

Este important să ai echipamentul necesar pentru drumeția pe care o plănuiești cu bicicleta. Un set de îmbrăcăminte pentru ciclism, care conține atât tricouri, cât și pantaloni, este o necesitate nu doar pentru cei care practică ciclismul în mod profesional, dar și pentru cei care tratează sportul doar ca un hobby.

Și nu e vorba doar de faptul că produsele din această nișă țin cald iarna și sunt răcoroase vara, dar și că ele au un confort ridicat, deoarece sunt concepute special pentru mișcările produse de corp pe o bicicletă.

Cum sunt concepute echipamentele pentru ciclism

Fiecare produs dintr-un set de îmbrăcăminte pentru ciclism este conceput cu un scop anume, dar ar trebui să dăm, totuși, câteva exemple:

Tricouri pentru ciclism

Avem tricouri de ciclism pentru bărbați, dar și pentru femei, iar ele sunt diferite doar prin mărime, funcția fiind aceiași. Un astfel de tricou poate avea mai multe funcții, cel mai important fiind nivelul de absorbție al transpirației. Sunt special concepute pentru astfel de experiențe și nu vei găsi unul mai bun.

Majoritatea au un fermoar în față, deși pot fi găsite unele care sunt dintr-o bucată și se mulează perfect pe corp. Unele tricouri de ciclism pentru femei și bărbați au buzunare atât în față, cât și în spate, pentru a-ți putea depozita diferite gustări, bani sau orice ai nevoie.

Pantaloni pentru ciclism

Deși aceștia au capacitatea de a absorbi transpirația, ei sunt concepuți într-un mod diferit, cu un material mult mai elastic, care ajută în momentul când pedalezi, nepunând nicio presiune suplimentară asupra efortului fizic pe care deja îl efectuezi.

Mai mult decât atât, poți alege între o mulțime de modele, de la pantaloni lungi și groși până la cei scurți, special făcuți pentru perioada verii.

Șosete și mănuși pentru ciclism

E cumva aceeași situație ca în cazul celor care merg la sală zilnic: după mult efort fizic care implică folosirea mâinilor, vor apărea, în mod inevitabil, bășici și de aceea e recomandat să folosești astfel de produse.

Dacă e foarte cald afară, stai fără griji, sunt o sumedenie de modele fără degete, făcute dintr-un material special pentru ca pielea să poată respira cât mai bine cu putință. Șosetele sunt și ele importante, din același motiv precum cel al mănușilor.

Concluzii

Atunci când folosești bicicleta pe o perioadă lungă, ar trebui să folosești un set complet de îmbrăcăminte, deoarece confortul va crește, dar și eficiența pe care o ai în sportul ales de tine.

Nu contează dacă e frig sau cald afară, sunt opțiuni pentru fiecare anotimp. E cald afară? Atunci îți trebuie un tricou cu mâneci scurte și subțiri. E frig? Atunci alege unul cu mâneci lungi și mai gros, dar care permite pielii să respire și este îndeajuns de elastic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân