Te doare spatele? Iată ce cauză simplă ar putea fi în spatele acestor dureri

Dacă apar dureri de spate sâcâietoare cereți un consult la medicul de familie, și la medicul specialist Ortopedie.
  • Publicat:
Te doare spatele? Iată ce cauză simplă ar putea fi în spatele acestor dureri
Delia Robescu, instructor de yoga, foto Adi Coco

Durerile de spate au cauze diverse. De aceea, consultul medical de specialitate se impune. În funcțiile de indicațiile medicilor și exercițiile fizice specifice sunt de ajutor pentru întărirea mușchilor și ameliorarea durerilor. Și unele asane yoga sunt benefice pentru a înlătura durerile de spate și mai ales pentru a corecta postura.

Multe din durerile de spate au ca și cauză postura incorectă a coloanei vertebrale. Stăm cocoșați la birou, ne cocoșăm în fața telefonului mobil, nu dormim pe saltele potrivite coloanei noastre verterbale. ”Din experiența mea de instructor de yoga, nu sunt medic deci, am observat că de cele mai multe ori acolo unde sunt probleme posturale apar și durerile de spate. Este foarte important să fim mereu conștienți de postura noastră și să o corectăm atunci când ne dăm seama că spatele nostru nu este drept. Și, dintr-o altă perspectivă, să observăm unde se ascund emoțiile noastre în corp, în special în zona spatelui…” explică Delia Robescu, instructor de yoga.

Mai multă atenție la poziția coloanei vertebrale va face diferența și în ceea ce privește

”Dincolo de practica yoga pe salteluță este foarte important să fii conștient de propria postură în activitățile zilnice. Mai multă prezență îți va aduce și mai multă conștiență asupra felului în care îți menții postura” explică Delia Robescu, instructor de yoga. Iar postura corectă trebuie menținută cât mai mult timp pe parcursul unei zile.

Imaginează-ți că porți pe cap o coroană pentru a menține postura spatelui corectă

”Ori de câte ori îți amintești, încearcă să tragi de umeri spre spate și să tragi și buricul spre coloană, astfel coloana vertebrală își va menține verticalitatea. Stai cu capul drept, bărbia paralelă cu solul, imaginează-ți că porți o coroană pe creștet și nu vrei să-ți cadă (în felul acesta nu vei pune presiune pe zona cervicală)” a mai completat instructorul de yoga.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”