Suferi de inimă – ce tip de exerciții fizice mai poți face?

Este ideal ca antrenamentele să fie supravegheate de un antrenor care are experiență cu clienți cu boli cardiovasculare.
  • Publicat:
Suferi de inimă - ce tip de exerciții fizice mai poți face?
Frantz Diaconescu, antrenor de fitness, răspunde la întrebare ce tip de mișcare este recomandată dacă suferi de boli de inimă, foto arhivă

Diagnosticul unei afecțiuni din sfera cardiovasculară – sperie. Și cumva nu îți mai vine să faci nimic, să te protejezi. Ei bine, ce e de făcut pe partea de sport? Căci inimii îi este pe plac mișcarea. Dar cum trebuie efectuate oare antrenamentele?

”Deși primul instinct este să te protejezi și astfel să oprești la minim motoarele, a nu mai face nimic nu reprezintă o soluție pe termen lung pentru o persoana interesată să investească în sănătatea sa. Sportul este o metodă excelentă care te poate ajuta la recuperare și îți oferă o paletă largă de opțiuni, fiecare persoana alegând în funcție de pasiunea și particularitățile sale” explică Frantz Diaconescu, antrenor de fitness.

Hidratarea constantă cu apă, încălzirea, monitorizarea permanentă a pulsului – câteva condiții de bază pentru un antrenament la pacienții cu boli de inimă

La ce să fii atent înainte să începi antrenamentele mai ales dacă ai fost diagnosticat cu afecțiuni din sfera cardiovasculară. ”Tulburările cardiace și/sau vasele de sânge afectate de colesterol crescut cu siguranță îți vor influența felul în care îți construiesti antrenamentele. Nu sări peste încălzire, pregătindu-ți astfel (și) inima pentru efort” atrage atenția antrenorul de fitness. Și chiar dacă din exces de zel, se dorește efectuarea unor antrenamente intense, acestea nu sunt recomandate.

Pauze după fiecare serie și intensitatea mică a exercițiilor – alte condiții necesare pentru cei care au boli cardiovasculare

Intensitatea exercițiilor va fi una mică, mișcările vor fi executate lent, pentru că ritmul cardiac să nu urce vertiginos” a mai precizat Frantz Diaconescu. De asemenea, se recomandă pauze când apare oboseala, pauze după fiecare serie de exerciții și hidratare constantă. Deci sticla cu apă plată va fi nelipsită. ”O idee bună este să ținem sub control pulsul nu doar la sport, ci și în general, pentru a înțelege cum ne funcționează corpul. Ca idee generală antrenamentul de sport a unei persoane care are boli de inimă trebuie să fie fără „cascadorii” și exerciții care să agite.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”