Slăbiţi în doi! 5 exerciţii pentru slăbire pe care le poţi face cu partenerul

Lipsa timpului ne împinge de multe ori să tratăm cu neglijenţă sportul. De câte ori nu ai ajuns acasă obosit şi ai preferat să îţi petreci timpul alături de familie în loc să pleci la sală? Acum nu mai este nevoie să faci astfel de alegeri, pentru că poţi să petreci timp de calitate alături de partener făcând sport.
  • Publicat:
Slăbiţi în doi! 5 exerciţii pentru slăbire pe care le poţi face cu partenerul

Antrenamentul în cuplu este un trend nou la noi în ţară. Lipsa timpului ne împinge de multe ori să tratăm cu neglijenţă sportul.

De câte ori nu ai ajuns acasă obosit şi ai preferat să îţi petreci timpul alături de familie în loc să pleci la sală?

Acum nu mai este nevoie să faci astfel de alegeri, pentru că poţi să petreci timp de calitate alături de partener făcând sport.

O ieşire romantică implică de obicei o rochie elegantă şi pantofi cu toc, nu însă şi pentru cuplurile care se mândresc cu sănătatea şi corpurile lor. Poţi să schimbi foarte uşor statul pe canapea cu statul în „plank” sau genuflexiune, în timp ce partenerul îşi dă ultima suflare la o serie de flotări cu sprijin pe spatele tău.

Sună complicat? Nu trebuie să fie!

Pe lângă faptul că îţi vei creşte rezistenţa la efort, vei arde calorii şi vei scăpa de centimetri, îţi poţi îmbunătăţi şi relaţia de cuplu.

„De obicei recomand antrenamentele în cuplu persoanelor care se motivează mai greu să facă mişcare. În cazul în care avem un partener sportiv sau cel puţin dornic să facă mişcare, acesta poate aduce un plus de motivaţie în cadrul antrenamentului”  spune Şerban Blebea, antrenor personal şi specialist Ce se întâmplă, Doctore?.

„Nu este o noutate ca un cuplu să meargă la sală împreună. De cele mai multe ori, nu doar fiecare persoană în parte, ci şi relaţia are de câştigat. Există cercetări ale căror rezultate arată că satisfacţia în cuplu creşte după desfăşurarea unor activităţi fizice împreună. Totodată, simpla prezenţă fizică a partenerului va face antrenamentele nu doar mai distractive, ci şi mai eficiente.  Antrenamentele în cuplu sunt cu siguranţă o oportunitate pentru a îmbunătăţi nu doar starea de sănătate fizică, ci şi relaţia de cuplu”  completează Cristina Aliman, specialist în psihologie.

Iată 5 exerciţii pe care le poţi face acasă sau în sala de fitness împreună cu partenerul de viaţă.

Scândura cu atins umerii

Tehnică şi forţă!

Un exerciţiu perfect pentru întărirea zonei mediene, pentru tine şi partenerul/partenera ta. Pornind din poziţie de „plank” cu picioarele depărtate încercaţi să vă atingeţi unul dintre umeri cu braţul corespondent. Menţineţi poziţia pentru câteva secunde, apoi schimbaţi braţul.

Sfatul lui Şerban: încercaţi mereu să menţineţi zona şoldului paralel cu solul, fără să vă aplecaţi atunci când ridicaţi braţul. Abdomenul vostru vă va mulţumi mai târziu!

Presa cu partenerul

Echipa voastră este la fel de puternică precum cel mai slab component al ei!

Acesta este un exerciţiu special conceput pentru întărirea picioarelor şi a posteriorului. Unul dintre parteneri joacă rolul greutăţilor, cu cât partenerul este mai corpolent, cu atât exerciţiul va fi mai dificil. Simulează foarte bine aparatul de presă din sala de fitness.

Sfatul lui Şerban: cu cât vei poziţiona tălpile mai sus pe spatele partenerului, cu atât încărcătura va fi mai mare.

Sfatul Cristinei: acest exerciţiu întăreşte nu numai musculatura picioarelor, ci şi încrederea în partener, deoarece necesită un gram de încredere să te laşi pe spate sperând că partenerul tău te va susţine.

Genuflexiuni asistate

Lucraţi în echipă!

Poziţionaţi-vă cu tălpile depărtate şi spatele drept, strângeţi cu putere braţul partenerului şi lăsaţi-vă uşor pe spate. Dacă reuşiţi, sunteţi un cuplu ce va rezista cu siguranţă la orice provocare.

Sfatul lui Şerban: nu proiectaţi genunchii în faţă, imaginaţi-vă că aveţi un scaun invizibil în spate şi încercaţi să vă aşezaţi pe el.

Sfatul Cristinei: acest exerciţiu se aseamănă foarte tare cu viaţa de zi cu zi. Fiecare dintre voi va compensa calităţile sau defectele partenerului, cu adevărat un exerciţiu de echipă.

Flotări la paralele şi abdomene

Doi într-unul!

Unul dintre voi se va aşeza pe spate şi va executa abdomenele în timp ce partenerul va face flotări pentru triceps cu braţele pe genunchii tăi. Execută ambele mişcări lent şi ţine muşchii cât mai mult în tensiune.

Sfatul lui Şerban: dacă alegi flotările şi vrei să le îngreunezi, atunci ţine picioarele tale întinse, dacă vrei să uşurezi mişcarea atunci micşorează unghiul dintre tibie şi coapsă.

Sfatul Cristinei: poţi face chiar un concurs cu partenerul tău. Începeţi exerciţiul în acelaşi timp, iar partenerul care cedează primul va spăla vasele după cina romantică, de exemplu. Posibilităţile sunt nelimitate!

Flotări cu picioarele sus

Recomandat cuplurilor fit!

Acest exerciţiu nu este pentru tine dacă nu aveţi amândoi o condiţie fizică bună. Unul dintre parteneri se va poziţiona în flotare, iar celălalt va încerca să facă flotările cu picioarele pe spatele primului.

Sfatul lui Şerban: nu este un exerciţiu uşor, fie că stai deasupra sau nu, ambele poziţii au acelaşi grad de dificultate.

Şerban este antrenor personal şi fondator al programului Slăbeşte cu Şerban, un concept de remodelare şi schimbare a obiceiurilor alimentare.

Pe Cristina, psiholog şi consultant pe probleme de schimbări comportamentale, o poţi găsi de asemenea în cadrul programului Slăbeşte cu Şerban unde lucrează cu fiecare participant pentru a înlătura poftele şi mâncatul emoţional.

Te poţi înscrie şi tu la ediţia următoare a programului lor accesând acest link www.slabestecuserban.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Oamenii bogaţi practică sport...de lux
Oamenii bogaţi practică sport...de lux
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”