Purtăm mască atunci când facem sport?

Chiar dacă lucrurile par să revină la normal, mulți ne întrebăm dacă ar fi bine totuși să purtăm mască atunci când facem sport. Iată ce să iei în calcul.
  • Publicat:
Purtăm mască atunci când facem sport?
Purtăm mască atunci când facem sport?

Sălile de fitness s-au redeschis, iar iubitorii de sport se pot întoarce la treabă, dar chiar dacă lucrurile par să revină la normal, mulți ne întrebăm dacă ar fi bine totuși să ne facem antrenamentele purtând mască de protecție. Ne aflăm totuși într-un spațiu închis și, în funcție de ora la care alegem să mergem la sală, putem vorbi și de un spațiu aglomerat. Așa cum bine știm, în astfel de spații riscul de infectare cu noul coronavirus este destul de mare.

Purtăm mască atunci când facem sport?

Dacă te simți în siguranță, poartă masca de protecție și atunci când ești la sală, dar înainte de toate, iată câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere.

Cumpără masca potrivită

Masca potrivită pentru antrenamente este cea care se fixează pe nas și gură, fără să permită pătrunderea particulelor respiratorii produse de altă persoană, dar totodată să fie confecționată dintr-un material care să-ți permită să respiri corespunzător.

Mare atenție la exercițiile pe care le faci

Evită încăperile călduroase, perioadele extinse de cardio și săriturile. Organismul are nevoie de pauză, aer proaspăt și multă apă. Dacă vrei să faci un antrenament cardio, intens, indicat este să-l faci acasă, unde nu este nevoie să porți mască de protecție. Cel mai potrivit antrenament pe care-l poți face cu mască, fără să producă disconfort, este yoga, care ajută la sculptarea și tonifierea corpului.

Purtăm mască atunci când facem sport? Ascultă-ți corpul

Indiferent că este pandemie sau nu, trebuie să învățăm să ne ascultăm corpul. Atunci când porți mască de protecție se pot întâmpla multe. De exemplu, începătorii ar trebui să evite un potențial risc de hiperventilație. Dacă masca de protecție este prea strâmtă sau nu-ți permite să respiri, limitează captarea oxigenului ceea ce nu este indicat pentru organism, mai ales când este atât de solicitat. Dacă simți că este prea mult, oprește-te.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân