Prima campioană olimpică a României din istoria monobobului! Bucurie istorică oferită de Georgeta Popescu | VIDEO

  • Publicat:
  • Actualizat:

La o vârstă fragedă, doar 19 ani, prahoveanca Georgeta Popescu este noua campioană europeană la monobob, competiție ce a avut loc în Germania, pe pârtia de la Winterberg.

Campioana olimpică de tineret a obţinut aurul la junioare cu timpul de 2 min 01 sec 52/100, urmată de poloneza Julia Slupecka (2:02.76) şi de o sportivă franceză, Camila Copain (2:04.73).

Sportiva, originară din Câmpina, este, totodată, prima campioană olimpică a României din istoria monobobului. Și asta în condițiile în care vine dintr-o țară în care nu există nicio o pistă de bob destinată acestei discipline sportive.

Prima campioană olimpică a României din istoria monobobului! Bucurie istorică oferită de Georgeta Popescu

Imediat după absolvirea Colegiului Tehnic „Constantin Istrati” din Câmpina, tânăra a cucerit medalia de aur la monobob, la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Lausanne, în Elveția. La data de 19 ianuarie 2020, Georgeta Popescu devenea prima româncă, campioană olimpică într-un sport de iarnă. Sportiva originară din Câmpina, legitimată la CS Sinaia, se impunea în proba de monobob din Lausanne, Elveția.

Antrenorii sportivei noastre sunt Cezar Popescu și Dan Scurtu. Obiectivul lui Gigi este acum este să participe la JO de iarnă din 2026, care vor avea loc la Milano / Cortina d Ampezzo, Italia. Pentru asta, dincolo de învățat, fiind studentă în anul II la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Brașov, mai tot timpul se antrenează.

„Anul acesta a fost unul extraordinar pentru mine, mai ales acum la începutul sezonului când am reușit să mă clasez pe locul 4 la monobob și pe locul 5 la proba de bob două persoane. Iar anul acesta cred că se va termina și mai frumos…Suntem plecați cu lotul național să reprezentăm România atât la Cupele Europei cât și la Cupa Mondială și acum suntem în în Germania la etapa a doua de Cupa Europei. Contează foarte mult pentru că aici suntem o echipă și ne susținem și ne ajutăm unul pe celălalt” a declarat Georgeta Popescu pentru ProSport.

„Mă gândeam că o să particip la monobob dar nu mă gândeam că voi câștiga atât de multe medalii și voi acumula atât de mare experiență…Nu, nu îmi pare rău. Mi-a plăcut sulița, dar nu era pentru mine” a mai spus campioana.

Georgeta Popescu practică acest sport din 2017, anterior sportiva care a împlinit 20 de ani pe 13 aprilie performând în atletism (aruncarea suliței). Profesorul Cezar Popescu a remarcat calitățile sportivei și a îndrumat-o către bob. Din 2017 încoace, Georgeta Popescu este mereu între favoritele întrecerilor internaționale.

Mesaj pentru publicul de la Gala Prosport: „Vă mulțumesc mult pentru acest premiu și vreau sa le spun tuturor românilor că le mulțumesc că sunt alături de mine și le mulțumesc pentru acest premiu. Și vreau să vă gândiți foarte bine ce veți face pe viitor și să luptați pentru visul vostru”.

Urmărește CSID.ro pe Google News