Nu mai lua medicamente anti-durere la menstruație. E suficient să respiri câteva minute după tehnici consacrate!

Nu abuza de medicamente să nu mai simți durere în perioada menstruală. Te poți simți mai bine doar dacă respiri conștient.
  • Publicat:
Nu mai lua medicamente anti-durere la menstruație. E suficient să respiri câteva minute după tehnici consacrate!
Desiree Halaseh, foto arhivă

Instructorul de yoga din Bali, Desirée Halaseh vorbește despre cum putem ajuta organismul să facă față mai bine perioadei menstruale fără a fi nevoite să recurgem la medicamente anti durere. Anumite tipuri de exerciții de respirație, precum și asane din yoga sunt de mare ajutor în a relaxa organismului și a ajuta la eliberarea tensiuii și durerii.

 

Simți durere la menstruație? Chiar dacă anumite pastile te-ar ajuta destul de repede să nu mai simți durerea, nu este indicat să abuzezi de medicamente. De ce? Ei bine, ai la îndemână cel mai puternic medicament: respirația: ”Respirația te conectează la emoții păstrate adânc în țesutul mușchilor. Te poate elibera de tensiune și durere. Expirațiile lungi Ujjayi I ajută la eliminarea crampelor abdominale, relaxarea mușchilor abdominali și constipație. Lasă ca tensiunea să-ți aducă aminte să respiri mai adânc și mai încet” explică Desirée Halaseh, instructor de yoga în Bali.

Fă ceva diferit pentru a alunga durerea la menstruație de data asta

De ce să începi să utilizezi exercițiile de respirație conștientă și când ești la menstruație? ”Unul din marile beneficii ale ciclului menstrual este șansa de a te cunoaște și observa un pic mai îndeaproape. Atunci când practicile de respirație sunt adaptate fazelor ciclului menstrual, înțelegerea organismului feminin devine mai clară, mai evidentă” a continuat instructorul de yoga.

Trucuri pentru exercițiile de respirație la menstruație

O altă tehnică utilă la menstruație este observarea respirației în Savasana. ”După ce ai practicat asanele: întinde-te comod pe spate cu brațele și picioarele întinse complet. Observă mișcarea coastelor și cum se simte respirația la nivelul trunchiului și al pieptului. Practică timp de 3-4 min” este sfatul dat de Desirée Halaseh.

Un alt truc este ca în timpul menstruației practică exercițiile de respirație întinsă pe spate cu suport sub genunchi și cap, și ochi acoperiți (săculeț de nisip sau prosop simplu) pentru maxim 15 min.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Cifoza, deficiența posturală numărul 1
Cifoza, deficiența posturală numărul 1
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân