Nu contează câți ani ai! Acest tip de mișcare te ajută fii în formă fizică și psihică maximă! Poți face de acasă!

”Mental, yoga mi-a adus mai mult liniște, practica ei constantă m-a eliberat de stările anxioase, de frici, de anxietăți, de teama de viitor” explică Delia Robescu.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Nu contează câți ani ai! Acest tip de mișcare te ajută fii în formă fizică și psihică maximă! Poți face de acasă!
Delia Robescu, foto Adi Coco

Instructorul de yoga Hatha and Yin Yoga Delia Robescu  explică de  yoga este benefică oricui indiferent de starea fizică sau mentală. Yoga poate fi practicată cu ușurință și de către bărbați, dar și de copii. Iată ce beneficii aduce yoga pe categorii de vârstă.

 

 CSÎD: Ce îmbunătățiri aduce yoga la 30 de ani?

Delia Robescu: Yoga vine cu tolba plină cu beneficii la orice vârstă. Cu cât începi mai devreme, cu atât poți preveni anumite afecțiuni mai târziu și poți trăi o viață în armonie. Din punct de vedere fizic, la 30 ani este un moment prielnic să câștigi mai multă flexibilitate și o mai bună tonifiere a corpului. Tehnicile de respirație asigură un aport mai bun de oxigen în corp, ceea ce îmbunătățește starea de sănătate. Tehnicile meditative practicate ajută în gestionarea stresului, iar practica constantă aduce rezultate care se traduc într-o îmbunătățire a stării de sănătate și de bine.

Yoga după 40 de ani – ajută la păstrarea tinereții

CSÎD: Ce îmbunătățiri aduce yoga la 40 de ani?

Delia Robescu: Din proprie experiență pot răspunde la această întrebare, deoarece eu am descoperit yoga după 40 ani. Pe mine practica yoga m-a împrietenit cu propriul meu corp, l-am înțeles, l-am ascultat cu blândețe și l-am onorat mai mult. Mi-am dat seama cât de minunat și de puternic este dacă îl tratez cu iubire și blândețe. Mi-am dat seama că limitele corpului meu sunt dictate de mintea mea, așa că am făcut pace și cu gândurile mele și atunci am deschis calea unui proces de evoluție fizică și spirituală într-un moment în care se spune că noi, femeile, intrăm pe o pantă descendentă (îmbătrânim). Mă simt mai sănătoasă și mai în putere decât la 20 ani și asta grație practicii yoga.

Mental, yoga mi-a adus mai mult liniște, practica ei constantă m-a eliberat de stările anxioase, de frici, de anxietăți, de teama de viitor.

Din punct de vedere sufletesc, mă conectez mai ușor la energia iertării și a iubirii, accept cu mai multă ușurință tot ceea ce se întâmplă în viața mea, fără să judec dacă e bun sau rău, știind că nimic nu e întâmplător și totul se întâmplă spre binele meu cel mai înalt.

Pentru persoanele de peste 50 de ani, yoga este indicată pentru articulații

CSÎD: Ce îmbunătățiri aduce yoga la 50 plus?

Delia Robescu: Se spune că după o anumită vârstă articulațiile și ligamentele noastre se scurtează și acest lucru ne face să fim din ce în ce mai rigizi și mai inflexibili. Practica yoga ne ajută să lubrifiem articulațiile și să întindem ligamentele si astfel să nu mai fim așa de „captivi” în corpurile noastre. Prin practicarea asanelor de yoga putem preveni durerile de spate sau dacă acestea s-au instalat, le putem ameliora. S-a demonstrat, de asemenea, că practica yoga poate ameliora simptomele menopauzei și poate preveni apariția osteoporozei. Tehnicile de respirație nu numai că ajută la o mai bună oxigenare a organismului, dar alungă stările de anxietate și depresie, deci iată ce lucruri minunate poate aduce yoga și la această vârstă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân