Navi: ”Vedeam sportul ca pe o pedeapsă, o corvoadă care să mă ajute să fiu mai puţin grasă”

Nu întotdeauna avem o relaţie excelentă cu sportul. Dacă miza este doar slăbirea, sportul excesiv se poate transforma într-un chin. Navi ne dă mai multe detalii
  • Publicat:
Navi: ”Vedeam sportul ca pe o pedeapsă, o corvoadă care să mă ajute să fiu mai puţin grasă”
Navi: ”Vedeam sportul ca pe o pedeapsă, o corvoadă care să mă ajute să fiu mai puţin grasă”, foto Andrei Grigore, Mega are Mere

Am stat de vorbă cu cântăreaţa Navi este cum i s-a schimbat percepţia despre sport de-a lungul anilor şi despre motivele pentru care acum merge cu plăcere la sală. Ea a slăbit în ultimele 15 luni 36 de kg.

CSÎD: Cum ai defini relaţia ta cu sportul de-a lungul timpului?
Navi:
Relaţia mea cu sportul de-a lungul timpului a fost una complicată şi nu neapărat foarte plăcută sau sănătoasă, în sensul în care vedeam mersul la sală ca un chin, o obligaţie, o pedeapsă, o corvoadă care să mă ajute să fiu mai puţin grasă. Mă forţam constant, mi se părea că nu fac nimic bine, că nu e suficient, că ceva e greşit la mine pentru că nu reuşeam să slăbesc. Şi atunci pierdeam din vedere toată distracţia şi toată bucuria. Nu am simţit niciodată starea acea de bine de după sport despre care vorbeşte toată lumea… până după operaţie.

CSÎD: Poveşte-ne ce s-a schimbat după operaţia de micşorare a stomacului?
Navi:
Pe 31 iulie 2018 am făcut Gastric Sleeve (operaţia de micşorare a stomacului) la dr. Ionuţ Hutopilă – şi el a fost cel care mi-a spus că TREBUIE să mă apuc serios de sport. După o lună am primit aprobarea medicului să încep să fac mişcare, dar mi-am făcut abonament la sală abia la 6 luni de la intervenţie – atunci am simţit că eram pregătită psihic să încep ceva şi să mă ţin de asta. Am început să merg la Pilates la LadyFit, un concept de training dezvoltat de Cori Grămescu, care pune accent pe tonifiere, exerciţii corecte şi eficiente pentru fiecare nivel de rezistenţă – şi nu ştiu cum, atât de simplu, am ajuns să IUBESC sportul.

Aşteaptă cu plăcere următorul antrenament

CSÎD: Cum te simţi atunci când te ţii constant de sport?
Navi:
În primele zile ajungeam acasă şi mă duceam direct să dorm  Stăteam în pat 2-3 ore şi apoi începeam să repet şi să lucrez la piese. După vreo două săptămâni de mers constant, am început să simt energia, pofta de viaţă, bucuria de dinainte şi după fiecare antrenament. Pentru că nu mai aveam stresul slăbitului (am slăbit oricum 36 kg datorită operaţiei), ci doar al sănătăţii şi stării mele de bine, am început să vreau mai mult de la mine, să mă bucur efectiv de exerciţii, să aştept cu nerăbdare următorul antrenament.

”Sportul şi alimentaţia sănătoasă sunt pentru mine nu pentru a da şunca jos”


CSÎD: De ce se lasă oamenii de sport, deşi în perioadele în care fac sport majoritatea se simt bine şi unii chiar arată mai bine?
Navi:
Ştii vorba aceea, “life gets in the way”. Şi eu mai făceam asta înainte, mă luam cu treaba, îmi puneam în agendă mult mai multe sesiuni de studio şi lucruri de făcut decât puteam duce, dormeam 2-3 ore pe noapte şi apoi normal că nu mai aveam energie pentru sală. Tragem de noi foarte tare, suntem o generaţie de workaholics care văd în asta o virtute. Uităm că uneori putem doar să tragem aer în piept, să mergem la un workout, la o clasă de Yoga, să facem ceva mic şi frumos pentru noi. Eu am înţeles că sportul şi alimentaţia sănătoasă sunt lucruri pe care le fac pentru mine, nu ca să dau jos şunca, nu ca să arăt bine pentru alţii, nu ca să nu fiu judecată. Şi am grijă mereu să îmi păstrez timp pentru aceste lucruri şi mai ales pentru mine.

Foto: Andrei Grigore www.megaaremere.ro
Makeup: Elena Panaithttps://elenapanait.ro
Locaţie: LadyFit Gymhttps://ladyfit.ro 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”