Modelează-ţi silueta cu ajutorul unui… dovleac!

Halloween înseamnă bomboane şi costume înfricosătoare, maşti şi machiaje inedite, dar şi o abundenţă de dovleci în fiecare piaţă sau supermarket.
  • Publicat:
Modelează-ţi silueta cu ajutorul unui... dovleac!

Halloween înseamnă bomboane şi costume înfricosătoare, maşti şi machiaje inedite, dar şi o abundenţă de dovleci în fiecare piaţă sau supermarket. Bineînţeles, ai posibilitatea de a-i sculpta şi găti, dar de ce să nu îi foloseşti şi pentru un antrenament care să-ţi pună întregul corp în mişcare?

Huffington Post s-a gândit deja la un mod inedit prin care poţi transforma banalul dovleac într-un adevărat instrument de… antrenament!

Iată câteva modalităţi prin care îţi poţi antrena toţi muşchii, pentru a te asigura că îţi menţii silueta ideală!

Genuflexiunea sumo cu doveac!

Pune-te în poziţia ghemuit (mai largă puţin decât în mod normal) şi degetele de la picioare îndreptate uşor spre exterior. Această poziţie va antrena muşchii superiori ai piciorului şi ai gambelor mai bine decât poziţia normală de genuflexiune.

Ridică apoi dovleacul deasupra capului, dar nu îndoi umerii (acest lucru va pune mai multă presiune şi pe picioare, făcând exerciţiul mai eficient). Flexează apoi genunchii din această poziţie şi repetă mişcarea de 12 ori, timp de trei seturi.

Balansul cu dovleac!

Dacă nu ai mai făcut acest exerciţiu inainte, încearcă să îl faci uşor la început, pentru că este esenţial să stăpâneşti poziţia corectă înainte de a executa exerciţiul.

Acest tip de exerciţiu nu îţi va antrena braţele şi talia, ci şoldurile şi partea de jos a corpului. Fiecare mişcare a exerciţiului vine din forţa generală a şoldurilor şi nu atât de mult a braţelor.

Încoardă abdomentul, ridică dovleacul până deasupra capului şi apoi, flexând genunchii, apleacă braţele cu doveacul până la nivelul gleznelor, printr-un balans. Repetă aceste balansări timp de aproximativ un minut, în funcţie de rezistenţa ta.

Ţine minte faptul că trebuie să alegi un dovleac de dimensiuni reduse şi că toate mişcările trebuie să fie bine controlate şi realizate corect!

Pentru a vedea şi restul exerciţiilor cu dovleac, intră pe Huffingtonpost.com. Nu numai că este o idee interesantă şi te vei distra pe cinste, dar aceste tipuri de exerciţii îţi vor fi foarte folositoare dacă plănuieşti să dai jos kilogramele în plus, să îţi tonifici muşchii şi să îţi modelezi întreaga siluetă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
10 exercitii pentru posterior atragator
10 exercitii pentru posterior atragator
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân