Modalități prin care să te menții în formă în sezonul rece

Nu lăsa temperaturile reci să-ți strice formele greu dobândite. Fii pe fază la câteva dintre modalitățile prin care poți să te menți în fomă pe tot parcursul sezonului rece!
  • Publicat:
Modalități prin care să te menții în formă în sezonul rece
Modalități prin care să te menți în formă în sezonul rece sursa foto: pexels

Temperaturile mai reci și vremea nefavorabilă au potențialul de a-ți modifica starea de spirit, mai ales când vine vorba de antrenamentele fizice. Suntem cu toții de acord că mersul la plimbare când este soare afară este o experiență mai plăcută decât atunci când este frig și plouă.

Anotimpurile reci pot fi productive dacă explorezi opțiuni de exerciții ideale pentru vremea mohorâtă. Astfel, există antrenamente care pot fi făcute în interior, cum ar fi Pilates, sesiuni de întindere/mobilitate și antrenamente de forță. Aceste forme de mișcare sănătoase susțin dezvoltarea mușchilor, ceea ce te poate ajuta, totodată, să arzi grăsimile în mod natural și să te menți în formă pe tot parcursul sezonului rece.

Totuși, chiar dacă afară sunt temperaturi scăzute, specialiștii recomanda ca măcar din când în când să-ți faci curajul să ieși la o plimbare în aer liber. Plimbările în aer liber atunci când sunt temperaturi scăzute au un beneficiu pentru pierderea în greutate.

Caută un partener cu care să faci antrenamentul

Dacă preferi totusi să te antrenezi acasă și să te menții în formă pe tot parcursul anului, specialiștii recomandă să te antrenezi alături de un membru din familie, prieten sau antrenor, astfel încât antrenamentul să fie mai plăcut și mai distractiv.

Deși s-ar putea să nu se simtă la fel de confortabil ca primăvara și vara, este esențial să te antrenezi în mod constant pe tot parcursul lunilor de toamnă și iarnă.

Mișcarea este cu adevărat vitală pentru corpul tău, deoarece crește în mod natural flexibilitatea corpului, reducând în același timp inflamația și sensibilitatea la durere. Din această cauză, a fi inactiv, indiferent de temperatură, poate duce la durere și kilograme în plus.

Alege o piscină încălzită

Dacă nu ești dispus să faci exerciții în frig, înotul într-o piscină interioară poate fi o opțiune cardio grozavă. Înotul este unul dintre cele mai bune sporturi pentru o viață lungă și sănătoasă. O piscină interioară caldă poate fi locul perfect pentru un antrenament atunci când vremea de afară este rece.

Surse: eatthis.com, selecthealth.org, today.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”