Kangoo Jumps, soluția pentru copiii energici pe timp de pandemie

Kangoo Jumps este un sport benefic nu doar pentru adulți, ci și pentru copii. Kinga Sebestyen explică avantajele acestui sport asupra sănătății celor mici.
  • Publicat:
Kangoo Jumps, soluția pentru copiii energici pe timp de pandemie
Kangoo Jumps, soluția pentru copiii energici pe timp de pandemie

Kangoo Jumps este un sport benefic nu doar pentru adulți, ci și pentru copii. Cererea pentru astfel de antrenamente dedicate celor mici a crescut în ultimele luni, părinții dorind ca aceștia să își poată consuma energia de zi cu zi, acasă, într-un mod benefic pentru sănătate, dar și distractiv. Kinga Sebestyen, cea care a făcut acest sport faimos în Europa, a creat grupe de antrenamente online, dedicate copiilor, și explică ce avantaje are acest sport asupra sănătății celor mici.

„De 10 luni stăm mai mult în casă, din pricina pandemiei, iar cea mai mare provocare este pentru părinți. Copiii lor au un volum de energie imens pe care trebuie să îl descarce zi de zi și apare o problemă atunci când ei sunt nevoiți să stea în casă și să facă orele online. La polul opus, după școala online, unii copii devin aparici, lipsiți de vitalitate, și au nevoie de un stimul pentru a face mișcare. În ambele situații, exercițiile de tip Kangoo Jumps pot fi o soluție ideală pentru ca cei mici să consume energia într-un mod distractiv, chiar dacă stau în casă. În plus, acest sport ajută la o mai bună postură, la orientare mai bună în spațiu, la tonusul muscular și la creșterea sănătoasă”, declară Kinga Sebestyen.

Cât de sănătos e Kangoo Jumps pentru copii

„Activitatea fizica este un element cheie în sănătatea și dezvoltarea armonioasa a copiilor. Mișcarea este o cale naturală de a cunoaște mediul înconjurător și de a forma personalitatea celui mic. Noi am format grupe online pentru cei mici, numite Discovery, un program ușor de urmat de aceștia de acasă. Se conectează online și urmează coregrafia noastră din fața calculatorului. Studiile au arătat că, în cazul copiilor, Kangoo Jumps are următoarele beneficii:

  • Protejează articulațiile în timpul săriturilor și previne accidentările.
  • Copiii se dezvoltă armonios adoptând o postură corectă
  • Se corectează problemele coloanei din pricina poziției incorecte în fața calculatorului sau a tabletei
  • Ajută la dezvoltarea sistemului cardio-vascular și muscular
  • Crește densitatea osoasă
  • Crește volumul de oxigen din corp, atât de nevesar după o zi petrecută în casă
  • Se dezvoltă echilibrul, coordonarea și orientarea în spațiu
  • Se reduce nivelul de stres”, spune Kinga Sebestyen.

Sărituri pe covor

Ghetele Kangoo Jumps sunt astfel construite încât să protejeze articulațiile de impactul cu solul, în timpul săriturilor, și, în același timp, nu fac nici zgomot, mai ales dacă exercițiile se derulează pe covor.

„M-au întrebat mulți părinți ce să facă dacă locuiesc la bloc și nu vor ca cei mici să facă zgomot în timpul săriturilor. În cazul în care nu locuiesc la curte și nu pot face Kangoo Jumps în aer liber, atunci când sar în apartamente este indicat să aibă dedesubt un covor gros. Acesta absoarbe orice zgomot, astfel că nu trebuie să stăm cu teama că vom deranja părinții. Este important să avem ghete originale, conforme patentării originale. Pe piață există multe ghete ieftine, contrafăcute, care arată ca cele originale, dar nu au materiale și construcția de calitate, putând face mai mult rău decât bine”, declară Kinga Sebestyen.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân