Flotări: cum să îți iasă dacă ești începător

Imaginează-ți că ești pus în situația să faci flotări, ceva ce poate nu ai făcut niciodată în viața ta sau cel puțin nu te-ai văzut reușind să duci până la capăt o serie de 5-10 repetări.
  • Publicat:
Flotări: cum să îți iasă dacă ești începător
Foto: pexels

Dacă nu suntem atât de prietenoși cu sportul, fiecare exercițiu și fiecare antrenament ni se va părea la început aproape imposibil. Dar nimic nu este imposibil, nu? Imaginează-ți că ești pus în situația să faci flotări, ceva ce poate nu ai făcut niciodată în viața ta sau cel puțin nu te-ai văzut reușind să duci până la capăt o serie de 5-10 flotări. Parcă după prima încercare mâinile încep să ne tremure și corpul cedează complet. Ne dăm bătuți.

Cum să faci flotări ca începător?

Adevărul este că fiecare exercițiu pe care îl facem trebuie să fie făcut cu pași mici și să avem încredere în procesul de evoluție. Flotările necesită o forță mai mare și incorporează mai multe grupe musculare, inclusiv tricep, umeri, pectorali, abdomen, zona lombară și șolduri. Până la urmă este un fel de planșă mobilă. Atunci când efectuăm flotările la sol, mișcăm 65% din greutatea corpului, o greutate considerabilă chiar și pentru presa la bancă. Flotările sunt definite în primul rând de stabilitate. Dacă zona abdominală nu este încordată, nu vei reuși să menții o formă corespunzătoare, iar spatele și șoldurile vor ceda după primele repetări sau te vei arcui.

Cel mai bun mod prin care-ți poți îmbunătăți flotările este prin creșterea graduală a forței. Mușchii trebuie să se familiarizeze cu mișcarea și nici nu ai nevoie de un antrenor personal pentru asta. Poți încerca primele repetări cu ajutorul scărilor.

Poți începe de la o treaptă la care să te simți confortabil, iar în timp să cobori până când ajungi să le faci la podea. Nu va fi ușor, dar progresiv vei ajunge la rezultatul pe care ți-l dorești.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Este bine să alergi în fiecare zi?
Este bine să alergi în fiecare zi?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân