Esti o diva sau sportiva atunci cand mergi la sala?

Exista cateva reguli pe care cei care merg la sala de sport ar fi bine sa le respecte.
  • Publicat:
Esti o diva sau sportiva atunci cand mergi la sala?
Esti o diva sau sportiva atunci cand mergi la sala?

Poate ca ai auzit de codul bunelor maniere si stii de ce ar trebui sa-i cedezi locul in tramvai batranelului ce te priveste lung. Ai invatat ca la restaurant trebuie sa ai alta tinuta decat acasa, in timp ce te infrupti din bucatele servite. Dar la sala de sport?

Ai observat vreodata ca intr-o sala de fitness fiecare stie exact ce are de facut? Cu mici exceptii, doamnele, domnisoarele si domnii care tin la masa musculara sunt disciplinati, doar asa apar rezutatele mult asteptate, in cel mai scurt timp. Ce ar trebui sa stii despre conduita cand nu ai pus in viata ta piciorul intr-o astfel de locatie?

1. Ca trebuie sa dai atentie igienei, pentru a nu-i intoxica pe ceilalti cu mirosul tau de transpiratie. Asta inseamna ca trebuie sa ai mereu un antiperspirant de calitate in rucsac. Nu folosi niciodata parfum cand mergi la sala, cu atat mai mult daca esti adepta mirosurilor dulci, greoaie.

2. Ca nu esti stapana aparatelor. Chiar daca ai platit un abonament sa le folosesti, si ceilalti au facut exact acelasi lucru. Asadar, nu intepeni cu orele pe acelasi aparat, permite-le si celorlalti sa-si execute miscarile.

3. Ca atunci cand te-ai inscris la cursuri de Tae Bo, aerobic, yoga etc., trebuie sa ajungi la timp, cand incepe ora. Daca intarzii, integreaza-te in grupa cat mai discret, fara sa-i deranjezi pe ceilalti.

4. Ca bunul simt se pastreaza si aici. Ai folosit ganterele? Pune-le inapoi, de unde le-ai luat, nu le lasa te miri pe unde. Antrenorul ti-a aratat cateva miscari la sol? Cand ai terminat, pune salteaua la locul ei.

5. Pastrand acelasi registru, daca ai venit insotita de o prietena nu va dati in spectacol. Cand iesiti in oras puteti sa va exhibati cat poftiti, retine ca la sala de sport se face doar sport! Asadar, pastreaza muzica ce-ti place doar pentru tine, nu e necesar sa fredonezi cu voce tare ce auzi in casti, si pastreaza conversatiile lungi si rasul fara rost pentru mai tarziu.

6. Ca flirtul ostentativ e de prost gust. Barbatii, in general, merg la sala pentru a-si lucra muschii. O femeie care se pisiceste pe langa ei nu ar face decat sa-i enerveze si sa cada in penibil.

7. Lasa fitele acasa. Sau pentru urmatoarea iesire in club. Daca ai venit la sala se presupune ca vrei sa muncesti nu sa le arati celorlalti ca esti o diva. Asa ca nu mai stramba din nas daca instructorul te pune sa faci anumite miscari sau cand te invita sa folosesti o saltea.

Nimeni nu e preocupat sa vada daca te avantajeaza sau nu pozitiile in care lucrezi, iar sensibilitatea la microbi se rezolva cu apa si sapun la finalul antrenamentului.

Citeste si „Nu am de timp de sala” nu este o scuza!
Sacoul sport perfect

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cantatul, bun pentru silueta
Cantatul, bun pentru silueta
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”