Este bine să alergi în fiecare zi?

Fie că o iei ca pe o provocare, fie că îți dorești să maximizezi eforturile tale de a slăbi, cu siguranță vei fi tentat să alergi în fiecare zi.
  • Publicat:
Este bine să alergi în fiecare zi?
Foto: pexels

Fie că o iei ca pe o provocare, fie că îți dorești să maximizezi eforturile tale de a slăbi, cu siguranță vei fi tentat să alergi în fiecare zi. Dar este sănătos pentru organism? Din păcate, răspunsul stă cumva între „da” și „nu”.

Cel mai important este să-ți asculți corpul

Există persoane care au nevoie de o zi de pauză sau chiar mai multe pe săptămână, în timp ce altele chiar și în perioada de recuperare își pun adidașii în picioare și ies la alergat. Totul depinde de cum te simți. Dacă ai început să practici acest obicei și ești la început, pentru corp stresul va fi mai mare până se va obișnui cu această rutină față de cum se va simți o persoană care obișnuia să alerge, dar nu a mai făcut-o de ceva timp. Orice activitate de acest gen trebuie luată progresiv.

De exemplu, după fiecare sesiune de alergare, mai adaugă 15 minute extra în fiecare zi, astfel încât să-ți depășești recordul personal.

Dacă alergi în fiecare zi te poți bucura de câteva beneficii reale

Studiile arată că dacă alergi chiar și 5-10 minute pe zi te ajută să minimizezi riscul unui infarct, accident vascular cerebral și chiar crește longevitatea. Aceste efecte pozitive par să nu aibă limite.

Dacă alergi zilnic nu înseamnă neapărat că slăbești

Dacă obiectul tău este să slăbești, află că timpul petrecut pentru a alerga nu se traduce direct cu mai multe calorii arse și mai multe kilograme în minus, iar asta pentru că procesul de slăbire necesită un echilibrul între dietă și sport, iar una fără cealaltă nu aduc niciun rezultat.

Trebuie să știi când ai nevoie de o pauză

Chiar dacă-ți place să alergi zilnic, ai nevoie de o pauză. La sfârșitul zilei este posibil ca organismul să se simtă secat de puteri. Când simți că nu dai randament, atunci este momentul să iei o pauză. Este nevoie de o singură zi de odihnă ca recuperarea corpului să fie mai ușoară și eficientă, iar performanțele tale să se îmbunătățească.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân