De ce te doare capul atunci când faci sport?

Durerile de cap pot apărea din multe cauze, dar cu ele pot apărea în timpul antrenamentelor sau imediat după. Așadar, de ce te doare capul când faci sport?
  • Publicat:
De ce te doare capul atunci când faci sport?
Foto: shutterstock

Fiecare dintre noi s-a confruntat cel puțin o dată cu acea durere de cap insuportabilă, în care parcă simți că-ți iau foc tâmplele. Ei bine, durerile de cap pot apărea din multe cauze, dar multe persoane se confruntă cu ele în timpul antrenamentelor sau imediat după. Așadar, de ce te doare capul când faci sport?

Durerile de cap sunt împărțite în două tipuri: primare și secundare. Durerile primare sunt declanșate de tensiune sau lipsa somnului, în timp ce durerile secundare sunt simptome ale unor afecțiuni serioase precum hipertensiune, infecție sau chiar accident vascular cerebral. Iată de ce pot apărea durerile de cap atunci când faci sport.

De ce te doare capul când faci sport?

Ai o postură incorectă

Postura incorectă și stresul atunci când te antrenezi produc tensiune, ceea ce duce la apariția durerilor de cap. Aceste tensiuni sunt descrise ca o durere constantă care se simte în ambele părți. Încercă să faci masaje pentru a reduce durerea și pentru a relaxa mușchii imediat după antrenament.

Ești deshidratat

Deshidratarea este una dintre cele mai comune cauze ale durerilor de cap. Calculează exact câtă apă trebuie să bei pe zi și asigură-te că atingi acest target. Poți include și băuturi speciale care să te mențină hidratat și care să ofere organismului micronutrienții importanți.

De ce te doare capul: Ți-a scăzut glicemia

Dacă nu te confrunți doar cu durerile de cap, ci și cu amețeli după antrenament și o senzație de slăbire, aceste simptome indică un nivel scăzut al glicemiei. Asigură-te că organismul are suficientă energie pentru a se putea antrena. Dacă observi aceste simptome în timp ce faci sport, ar trebui să iei o pauză. Consumă ceva care să-ți dea mai multă energie sau niște carbohidrați.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”