Cum să alegi salteaua de yoga ideală? Explică Desirée Halaseh, instructor yoga în Bali

Salteaua de yoga poate face sesiunile mult mai plăcute. Există câteva criterii după care să vă ghidați dacă intenționați să cumpărați o saltea de yoga.
  • Publicat:
Cum să alegi salteaua de yoga ideală? Explică Desirée Halaseh, instructor yoga în Bali
Desiree Halaseh: ”Prin yoga se reduce anxietatea”, foto arhivă

Desirée Halaseh spunea că salteaua de yoga este ”medicamentul” ei. Atât pentru tratament, dar și pentru prevenție. Ea este instructor de yoga în Bali. Pentru că interesul pentru yoga este crescut și tot mai mulți români găsesc în asanele yoga o formă de relaxare, energie, stare de bine am stat de vorbă cu Desiree despre cum să alegi cea mai potrivită saltea de yoga.

CSÎD: Cum să alegem salteaua de yoga, salteaua este până la urmă un suport pentru corpul și mintea noastră…

Desirée Halaseh: Sunt o serie de aspecte relevante de luat în considerare atunci când vrei să-ți iei o saltea de yoga pentru prima dată sau te gândești să o înlocuiești pe cea veche. Anume: grosime, aderență, sustenabilitate, material, textură.

O saltea mai groasă, mai prietenoasă cu genunchii

CSÎD: Ce grosime să aibă o saltea de yoga confortabilă?

Desirée Halaseh: Practic cu cât e mai groasă cu atât va fi mai comfortabilă, adică genunchii îți mulțumesc. Îți recomand grosimea de 3.5 mm.

Ideal este ca salteaua de yoga să fie dintr-un material natural

CSÎD: Din ce material ar fi ideal să fie salteaua de yoga?

Desirée Halaseh: De preferat dintr-un material eco – prietenos, aka cauciuc natural sau plută, nu plastic.

CSÎD: Cât poți folosi o saltea din plastic?

Desirée Halaseh: O saltea obișnuită de PVC are o durată de viață relativ scurtă, eu am uzat una în 2 ani iar cea de descompunere în sol, un pic peste cât am trăi noi multiplicat cu 100.

CSÎD: Ce textura au salatele yoga utile?

Desirée Halaseh: Și textura este importantă căci ajută la tracțiune, practic la a nu aluneca când ți-e lumea mai dragă și mai transpirată în tranziție din Half Moon în Warrior 3 și înapoi în Crescent Moon. De asemenea dacă e prea texturată și nu folosești prosop deasupra, poate fi incomfortabilă în posturile la sol, restoratives și savasana și cine vrea sa se ridice zebră ridată după o oră de relaxare?

Sustenabilitate – un alt criteriu de alegere a saltelei de yoga

CSÎD: De ce ar mai trebui să ținem cont când alegem salteaua de yoga?

Desirée Halaseh: De aderență și de sustenabilitate. Să nu fie covorașul lui Aladdin adică. Îl pui într-un loc și indiferent cât te foiești pe el, acolo rămâne.

Nu uitați de sustenabilitate. Un produs din materiale naturale și sau reciclate și nu dăunează Planetei. Bine pentru tine, bine pentru Mama Pământ

CSÎD: Cât să plătești pe o saltea de yoga?

Desirée Halaseh: Cu cât o saltea are o calitate mai bună și e eco sustenabilă cu atât va fi mai valoroasă. E o investiție dar pe termen lung clar își merită fiecare cent.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân