Cum poţi slăbi rapid făcând exerciţii cu barosul

Dacă îţi doreşti să dezvolţi forţa brută şi puterea explozivă, nimic nu te ajută mai mult decât un antrenament cu barosul. Pe lângă beneficiile fizice, ai parte de un sentiment foarte plăcut şi eliberator de stres când învârţi şi trânteşti barosul cât poţi de tare. Scoate din tine ultima picătură de energie negativă şi te face să te simţi ca un supererou.Exerciţiile cu barosul pot fi folosite în cadrul un circuit de condiţionare fizică sau separat, de sine stătătoare, pentru dezvoltarea forţei explozive.
  • Publicat:
Cum poţi slăbi rapid făcând exerciţii cu barosul

Unul din cele mai inedite, dar şi mai eficiente, exerciţii de tip cardio din cele mai noi antrenamente fără aparate, este cel care implică lovirea unei anvelope de tractor cu un baros, un ciocan de mari dimensiuni şi îndeajuns de greu pentru a fi folosit cu lejeritate. Flavius Ursachi, dublu campion naţional de Culturism şi Fitness, explică în detaliu de ce este atât de eficient.

„Dacă îţi doreşti să dezvolţi forţa brută şi puterea explozivă, nimic nu te ajută mai mult decât un antrenament cu barosul. Pe lângă beneficiile fizice, ai parte de un sentiment foarte plăcut şi eliberator de stres când învârţi şi trânteşti barosul cât poţi de tare. Scoate din tine ultima picătură de energie negativă şi te face să te simţi ca un supererou.

Exerciţiile cu barosul pot fi folosite în cadrul un circuit de condiţionare fizică sau separat, de sine stătătoare, pentru dezvoltarea forţei explozive.

Pe lângă creşterea forţei explozive, aceste exerciţii ajută la creşterea stabilităţii încheieturii mâinii şi la creşterea forţei în antebraţe şi la degete.

Aceste exerciţii se execută folosind mişcări ample şi articulaţii multiple, dezvoltând astfel agilitate, cordonare, viteză şi concentrare mentală.

Când te antrenezi cu barosul este important să te concentrezi pe mişcarea de lovire (a unei anvelope de tractor de preferat), pentru că aceste mişcări dezvoltă anduranţă în zone cheie ale corpului tău: spate, umeri, trapez, braţe şi abdomen. De asemenea, poziţia picioarelor este esenţială; trebuie să pivotezi la exerciţiile cu răsucire, apoi să te asiguri că picioarele sunt bine ancorate în sol pentru a avea o bună stabilitate” spune Flavius Ursachi.

Principalele beneficii ale exerciţiilor cu barosul:

  • Îmbunătaţesc capacitatea de lucru
     
  • Dezvoltă rezistenţa muşchilor
     
  • Dezvoltă forţa abdomenului
     
  • Îmbunătaţesc forţa de strângere a degetelor
     
  • Ajută la arderea grăsimii
     
  • Dezvoltă forţa întregului corp
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”