Cum a fost prima lecție de canoe

Canoe este un sport pe apă. Nu doar profesioniștii de pot bucura de beneficiile vâslitului ci și amatorii. Oricine poate învața să vâslească.
  • Publicat:
Cum a fost prima lecție de canoe
Mădălina Drăgoi, senior editor CSÎD la prima lecție de canoe. Foto: Marc Vorsatz

Omul cât trăiește învață. Și cel mai frumos și surprinzător este că poți face activități la care nici nu visai din cauza fricilor. În cazul meu, să conduc o barcă. Unde mai pui că era și copilul meu de aproape 5 ani în canoe. Totul e să te relaxezi. Și să îți calmezi mintea. Iată câteva impresii de la prima mea lecție de canoe.

 

Nu știam nici eu clar diferențele între caiac și canoe și mai ales nu știam că odată plutind pe apă corpul și mintea se calmează și echilibrul se instalează. Un canoe poate fi condus de o persoană sau mai multe. Cel cu 3 locuri este popular. Canoe are de origine ameriandiană și se propulsează cu o pagaie simplă. Caiacul în schimb are o pagaie dublă. Caiac-canoe se practică pe ape calme (lacuri, iazuri, canale, fluvii), pe ape repezi (râuri) dar pe mare sau ocean.

Canoe – echilibru fizic și mental. Reguli de bază

Cine nu știe să înoate are nevoie de vestă de salvare adaptată înălțimii. Aceasta trebuie să fie prevăzută cu fluier.

Obiectele nerezistente la apă sunt depozitate într-un soi de butoiașe din plastic care vor pluti în caz că se va răstura ambarcațiunea. Sandale pentru apă sunt o soluție. Nu uitați de pălărie de soare, ochelari de soare, cremă SPF și multă, multă apă.

Odată ce ai găsit poziția în barcă (evitați mișcările bruște și vizați mijlocul ambarcațiunii pentru orice fel de mișcări) respirați adânc și relaxați-vă. Apa și canoe vă vor arată exact ritmul în care trebuie să vâsliți. Dacă sunteți începători evitați zilele de weekend când pot fi mulți practicanți ai sporturilor de apă și alegeți zone liniștite. Să conduci o barcă este și un exercițiu bun pentru eliminarea stresului și gândurilor negative. Ești conectat la prezent.

canoe, foto Marc Vorsatz

Canoe – ce mușchi lucrezi

Practicând canoe ajutați musculatura brațelor, a spatelui și a picioarelor să se tonifieze. Vâslitul dezvoltă coordonarea echilibrului. Este benefic și pentru sistemele cardiovascular și respirator. Și capacitatea de concetrare și memoria se vor bucura dacă includeți acest tip de activitate în rutină. Ce mușchi sunt folosiți la vâslit? În primul rând, bicepșii și tricepșii, mușchii spatelui, mușchii picioarelor. Este recomandat ca înainte și în pauzele de vâslit să faceți mișcări de întindere a mușchilor. Apropo, unii antrenori de fitness fac cu clienții exercițiile corespunzătoare vâslitului chiar și în sala de sport, în plan aerob. P.s. Nu s-a răsturnat barca.

O plimbare cu barca oferă o altă perspectivă

Fotografii Marc Vorsatz 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân