Ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi la sală. 5 motive să vrei să slăbeşti!

Kilogramele în plus reprezintă pentru mulţi dintre noi o mare preocupare. Din acest motiv, iată 5 motive să mergi la sală.
  • Publicat:
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi la sală. 5 motive să vrei să slăbeşti!
FOTO: profimediaimages.ro / Ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi la sală. 5 motive să vrei să slăbeşti!

Kilogramele în plus pe care le acumulăm în urma sărbătorilor de iarnă ne fac să luăm în calcul dietele sau mersul la sală. Specialiştii susţin că în urma acestei decizii, nu doar silueta are de câştigat, ci şi sănătatea. Irina Alionte, fondatorul unui centru de transformare corporală, ne oferă cinci motive pentru a ne convinge să ieşim din zona de confort şi să mergem la sală.

Vei avea articulaţii mai sănătoase

Osteoartrita este o boala degenerativă a articulaţiilor, în care ne pierdem cartilajul şi se distrug treptat oasele articulaţiilor. Imaginează-ţi două roci care se macină reciproc. Cei care au probleme cu greutatea depozitează mai multă grasime pe articulaţii şi astfel, acestea se degradează in timp. Artroza poate proveni pentru că ai exces de grăsime pe articulatii şi un mediu inflamator în organism creat de o masa prea mare de grăsime din corp.

Vei avea un somn odihnitor

Gândeşte-te la o rocă ce blocheaza un tunel. Exact acelasi lucru se întâmplă şi în cazul sindromului de apnee în somn: caile respiratorii se blochează în timpul somnului din pricina depunerii grăsimii şi organismul nu mai primeşte suficient oxigen. 25% dintre adulţi au apnee în somn, 50 la sută dintre adulţii obezi o au. Daca somnul este rău, la fel va fi şi sănătatea noastră metabolică.

Vei incepe să simţi mai bine gustul mâncării

Când ai exces de grăsime corporală, tendinţa e să consumi mai multe dulciuri şi grăsimi, astfel că se modifică percepţia asupra gustului mâncării în general. Prin scăderea în greutate, vei ajunge să nu mai pofteşti doar alimente ce conţin zahăr şi grăsimi şi vei introduce în meniu variante mai sănătoase şi cu gust.

Vei avea un sistem imunitar mai bun

Dietele drastice şi excesul de grăsime provoacă un dezechilibru la nivel imunitar. Grăsimea de pe abdomen declanşează producerea de celule imunitare pro-inflamatorii care circulă în sânge. Mai mult,  alte celule imune inflamatorii, cunoscute sub numele de macrofage, sunt de asemenea activate în ţesutul adipos.  Scăderea în greutate şi eliminarea stratului de grăsime ajută la reducerea acestui proces dăunător.

Vei trece cu bine peste intervenţiile chirurgicale

Oamenii cu multă grăsime corporală sunt mai greu de intubat, prezintă un risc mai mare de hernie incizională post-operatorie, vor sta mai mult timp într-o operaţie, au o rată mai mare a complicaţiilor post-operatorii şi prezintă un risc mai mare în cazul unor intervenţii chirurgicale. Noi am ajutat mii de persoane să slăbească şi să îşi întinerească vârsta metabolică prin sport la Bodyshape, iar toate aceste persoane au declarat că viaţa lor s-a schimbat în bine din toate punctele de vedere, nu doar din punct de vedere estetic.

”Este important să conştientizăm că trăim într-o societate în care sunt multe tentaţii culinare, majoritatea care ne afectează sănătatea, şi că suntem din ce în ce mai sedentari, din pricina muncii de birou. Aşa cum ne programăm sarcinile casnice de zi cu zi sau de la serviciu, la fel trebuie să ne programăm cu activităţile care ne ţin în formă şi ne ţin sănătoşi. Să vii la sală de trei ori pe săptămână, câte 45 de minute, este un efort minuscul faţă de ce beneficii mari obţii”, explică Irina Alionte.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”