Ce se întâmplă în corpul tău când mergi pe jos zilnic?

Iată ce se întâmplă în corpul tău când mergi pe jos. Arzi mai multe calorii și îmbunătățești masa musculară.
  • Publicat:
Ce se întâmplă în corpul tău când mergi pe jos zilnic?
Foto: shutterstock / Ce se întâmplă în corpul tău când mergi pe jos zilnic?

Mersul pe jos este una dintre cele mai simple activități pe care le poți face. Nu ai nevoie de echipament, poate fi integrat cu ușurință în programul tău zilnic și poți fi însoțit de un prieten sau chiar te poți plimba singur. Fiind o formă ușoară de cardio îți poți menține o rutină, iar corpul tău se poate bucura de numeroase beneficii pentru sănătate. Iată ce se întâmplă în corpul tău când mergi pe jos.

Mersul pe jos ajută la menținerea masei musculare și densității minerale osoase

Mersul pe jos este un exercițiu aerob ideal pentru sănătatea cardiovasculară și te poate ajuta să-ți menții atât masa musculară, cât și densitatea osoasă din picioare, reducând astfel riscul de apariție a fracturilor sau a leziunilor. În plus, arzi calorii, iar astfel menții o greutate optimă și te ajută să-ți îmbunătățești postura.

Arzi calorii

Se recomandă ca adulții să facă 150 de minute de mișcare fizică pe săptămână, la o intensitate moderată. Dacă mergi pe jos timp de o oră, poți arde între 240 și 723 de calorii, scrie Livestrong.

Poartă încălțăminte comodă

Singurul aspect negativ al mersului zilnic pe jos este faptul că poți face acest lucru cu încălțămintea nepotrivită. Asigură-te că încălțămintea pe care o porți este potrivită, la fel și suprafețele pe care alegi să faci această activitate. În plus, ai grijă să-ți asculți corpul. Nu te forța dacă suferi de boli cronice care produc dureri precum artrita.

Mergi în drumeții ușoare sau urcă scări

Pentru rezultate rapide și eficiente poți încerca să planifici trasee ușoare de drumeție, în care să-ți provoci puțin corpul. De asemenea, urcă scările ori de câte ori este posibil pentru că acest exercițiu ajută mușchiul gluteal, gambele și cvatricepsul. În plus, poți arde mai multe calorii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân