Ce mananci cand te antrenezi?

  • Publicat:
Ce mananci cand te antrenezi?
Ce mananci cand te antrenezi?

Cand incepi o sesiune de sport pentru a-ti mentine sau redefini formele, trebuie sa tii cont de cel mai important factor, si anume alimentatia. Combustibil pentru sustinerea efortului fizic si suplinitor al energiei dupa ce sesiunea s-a incheiat, hrana nu trebuie cu niciun pret neglijata.

Desigur, nu trebuie sa mananci ca la Craciun inainte de a incepe exercitiile, intrucat te vei simti greoaie, iar miscarea iti poate provoca stari de greata sau chiar de voma. Pe de alta parte, daca nu mananci inainte, vei fi prea slabita si nu vei avea forta sa ridici greutati, sa faci cateva tururi de bazin sau sa-ti duci la bun sfarsit seria de abdomene.

Iata ce ar putea contine masa ce precede antrenamentul:

– iaurt si banane;
– un bol cu cereale;
– o chifla din faina integrala, cu seminte;
– fructe;

Tine cont ca mancarea trebuie consumata inainte de a da startul sesiunii de sport cu aproximativ o ora, insa acest interval variaza de la individ la individ. Este nevoie asadar de ceva experienta pentru a te cunoaste mai bine si pentru a stabili cu exactitate de cat timp ai nevoie pentru a digera tot ce ai consumat. Retine ca mesele copioase pot avea nevoie de cinci pana la sase ore pentru a fi complet digerate, in vreme ce o gustare frugala este digerata in aproximativ o ora.

In privinta alimentatiei ce succede antrenamentul, este important sa-ti reincarci organismul cu alimente bogate in proteine si carbohidrati, precum:

– oleaginoasele (alune, arahide, nuci, seminte de dovleac etc.), sanwich-uri cu unt de arahide;
– legumele fierte sau coapte;
– carnea de pui sau de peste;
– cel mult un fruct (fibrele sunt de evitat in acest moment deoarece incetinesc procesul de asimilare a proteinelor).

Nu uita sa bei apa inainte, dupa si in timpul exercitiilor, pentru a evita deshidratarea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Adelina Elisei este o viitoare mamica
Adelina Elisei este o viitoare mamica
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”