Cardio yoga: ce este și cum te ajută să slăbești

Cardio yoga este un stil de yoga care se practică în special pentru a îmbunătăți starea fizică și sănătatea, dar și pentru a scăpa de kilogramele în plus.
  • Publicat:
Cardio yoga: ce este și cum te ajută să slăbești
Cardio yoga: ce este și cum te ajută să slăbești

Cardio yoga este un stil popular de antrenament care combină yoga cu exercițiile cardiovasculare sau cardio și și-a câștigat popularitatea de-a lungul anilor datorită beneficiilor pe care le are, pentru că oferă o senzație de relaxare, dar și pentru că necesită mai multă intensitate.

Ce este cardio yoga?

Acest stil își are rădăcinile în filosofia indiană și se concentrează asupra posturilor, tehnicilor de respirație și practicarea meditației pentru a elimina anxietatea și pentru a îmbunătăți dispoziția. Mai mult, această practică ajută la eliminarea stresului, la îmbunătățirea somnului, accelereză sănătatea mentală și emoțională și elimină durerile de gât și de spate.

În timp ce există numeroase tipuri de yoga, Hatha yoga este cel mai des stil practicat și face referire la orice tip de yoga care te învață cum să ai o postură corectă. Majoritatea claselor de yoga- ashtanga, vinyasa și power yoga- sunt hatha yoga.

Deși aceste stiluri de yoga diferă prin mișcări și posturi fizice, nu sunt considerate exerciții cardio sau de aerobic, iar asta pentru că se concentrează pe tehnicile de respirație, circulația sângelui în organism și postură și nu pe mișcările dinamice cu un nivel crescut al intensității.

Mai mult, cardio yoga implică și mișcări prin care mai mulți mușchi sunt implicați și totodată reprezintă o provocare și pentru sistemul cardiovascular. Salutul Soarelui este un tip de exercițiu care ajută în acest sens.

Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Există studii care vorbesc despre beneficiile acestei practici atunci când vine vorba de kilogramele în plus. Sesiunile de cardio yoga, combinate cu o dietă low-carb te ajută să obții rezultate spectaculoase în privința siluetei. Pentru a avea rezultate vizibile este nevoie de 30 de minute pe zi, timp de cinci zile și să consumi mai puține calorii decât arzi. Mai exact, poți reduce consumul zilnic la 500 de calorii sau poți estima caloriile de care ai nevoie cu ajutorul unui calculator.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân