Bianca Borz, femeia pe care ai vrea s-o vezi când te uiţi în oglindă GALERIE FOTO

Pe Bianca am găsit-o căutând pe net femei frumoase, care nu se tem de mişcare şi care fac tot posibilul să mănânce sănătos. Întâmplarea face ca Bianca, o tânără în vârstă de 25 de ani, să fie o ardeleancă veritabilă, însă nu în sensul la care mulţi dintre voi v-aţi gândi (gospodina care găteşte cu rântaş, pofteşte la pita cu slănină şi plăcinta creaţă cu brânză şi mărar).
  • Publicat:

Pe Bianca am găsit-o căutând pe net femei frumoase, care nu se tem de mişcare şi care fac tot posibilul să mănânce sănătos.

Întâmplarea face ca Bianca, o tânără în vârstă de 25 de ani,  să fie o ardeleancă veritabilă, însă nu în sensul la care mulţi dintre voi v-aţi gândi (gospodina care găteşte cu rântaş, pofteşte la pita cu slănină şi plăcinta creaţă cu brânză şi mărar).


Bianca este, în opinia mea, versiunea românească a lui Jen Selter (despre care puteţi afla mai multe aici), adică o femeie care are grijă de felul în care arată, indiferent de tradiţii, moştenire genetică sau vremurile stresante în care cu toţii trăim.

Mi-au atras atenţia pozele de la antrenamentele la sală, pe care le postează periodic pe pagina de Facebook şi pe care le puteţi vedea în GALERIA FOTO de mai jos.

Bianca a strâns până acum nu mai puţin de 24.000 de like-uri, iar numărul fanilor este în continuă creştere.

Pe mine, sincer, mă motivează să văd astfel de femei. Şi, cum am spus şi în titlu, mi-aş dori ca femeia pe care o văd în oglindă să semene măcar puţin cu Bianca.

Posterior ferm, picioare lucrate, braţe tonifiate, abdomen plat şi talie ca trasă prin inel – le vrei şi tu? Citeşte mai departe un interviu în exclusivitate despre regimul alimentar şi exerciţiile fizice pe care Bianca pune accentul pentru a arăta perfect.

CSÎD: Cum arată o zi din viaţa ta, din punct de vedere alimentar?

B.B.. Lucrez într-o companie multinaţională, ceea ce presupune un stil de viaţă agitat şi un ritm mereu alert. Mă trezesc în fiecare zi la ora 05:30 ca să am timp suficient să-mi pot pregăti micul dejun. E un obicei pe care mi l-am cultivat deja de aproape doi ani de zile şi pe care îl consider extrem de benefic pentru organismul meu.

Am mai multe variante de mic dejun, care poate consta fie în 4 ouă fierte, de la care consum doar albuşul sau o omletă din 4 albuşuri; în alte zile mănânc fulgi de ovăz sau cereale de ovaz cu suc proaspăt de portocale şi fructe uscate fără zahar. Pe la ora 10 iau o gustare de fructe: banană şi un măr sau un kiwi şi 4 felii de ananas proaspăt sau doar un fresh  dintr-un grepfrut şi o portocală. La prânz mănânc piept de pui cu legume la grătar sau la cuptor. Cam la 2 ore după prânz iau încă o gustare formată din brânză de vaci cu o mână de stafide, iar la cină păstrăv, somon la grătar/ cuptor sau ton cu o salată de varză sau orez brun.

Gustările sunt foarte importante, deoarece ajută la accelerarea metabolismului şi, nu în ultimul rând, potolesc senzaţia de foame dintre mesele principale. Încerc să beau 2-3 litri de apă pe zi iar aceasta să fie neapărat călduţă, amestecată cu lămâie şi ghimbir. Şi încerc în fiecare zi să diversific mâncarea, tocmai pentru a-mi asigura un aport echilibrat de tot ce are nevoie un organism ca să fie sănătos, în special din alimentatie…vitamine, proteine, minerale etc.

Aici pot să mă consider norocoasă că am alături de mine un prieten care e nutriţionist şi mă sfătuieşte mereu cum să am o alimentaţie corectă.

CSÎD: Pe ce pui foarte mult accentul (proteine, carbohidraţi etc.) şi de ce?

B.B.: Bună întrebare! Nu este neapărat o regulă, dar mă cam feresc de carbohidraţi şi pot spune că în mare parte pun accentul pe consumul de proteine. De ce fac asta? Este un răspuns foarte uşor. Majoritatea alimentelor bogate în proteine sunt sărace în carbohidraţi şi grăsimi.

Datorită acestei “diete” să îi spunem aşa, deşi aş vrea să îl numesc stil de viaţă sănătos şi atât, slăbeşti fără să pierzi şi din masa musculară, putând de altfel să faci exerciţii pentru formarea masei musculare chiar dacă ţii regim. Proteina îţi dă o senzaţie de saturaţie într-un timp extrem de scurt, astfel este probabil să te simţi plin rapid, ajungând la un  consum mai mic de calorii pe termen lung.

CSÎD: Antrenamentele din sală pot fi plictisitoare. Ce sfat ne poţi oferi pentru a ne ţine de sport?

B.B.: Antrenamentele de forţă nu trebuie neapărat să fie o povară. Trebuie să găseşti metode de a face exerciţiile rapide şi distractive. Putem folosi oglinda, exerciţiile vor fi mult mai uşor de executat şi poţi controla totul şi depista mult mai uşor erorile în executarea lor. Muzica este un element esenţial al unui program reuşit. De asemenea, trebuie să încercăm să ne depăşim recordul personal, să creştem greutatea ganterelor folosite şi acest lucru îl putem face într-un concurs cu un prieten bun de exemplu.

O altă metodă pe care eu o folosesc şi o ador este sportul în aer liber…pe ploaie, vânt, fie că e zi, fie că e seară, nu contează, este superb şi nu ai nevoie de foarte multe lucruri, doar de tine şi de greutatea corpului tău. Este şi benefic pentru că nu numai că te ţine în formă în sezonul mai rece, dar te şi întăreşte din toate punctele de vedere. Dimineaţa avem cel mai curat şi răcoros aer. Soare, orizontul, culoarea cerului şi a ierbii, vântul,  ploaia…îţi imaginezi? O adevărată distracţie!

CSÎD: Care este în opinia ta cel mai eficient antrenament pentru arderea grăsimilor de pe coapse şi şolduri?

B.B.: Eu folosesc complexele şi circuitele combinate cu HIIT. Acest timp de antrenament are la bază antrenamentul cu greutăţi, dar seturile şi ordinea exerciţiilor, plus pauzele dintre seturi, sunt organizate de aşa manieră încât să crească mult costul metabolic şi energetic. În opinia mea este cea mai eficienta metodă de ars grăsimile de pe coapse, şolduri şi nu numai.
Complexele presupun executarea de mai multe exerciţii la rând. De exemplu, fandări, genuflexiuni fără pauză între ele, cu o greutate rezonabilă, astfel încât oboseala nu intervine asupra unei anumite grupe musculare, dar consumul energetic este unul foarte mare. Variaţiile care se pot face sunt foarte, foarte multe şi până la urmă ţine de imaginaţia fiecărei persoane.

Circuitele sunt asemănătoare complexelor dar, în loc să foloseşti doar o piesă de echipament şi exerciţiile să „curgă” unul în altul, fără niciun pic de pauză, se trece de la un aparat la altul sau de la o piesă de echipament la alta, pauzele fiind reprezentate doar de timpul necesar de a te muta între acestea. De altfel este cel care eu îl folosesc cel mai mult.
Complexele şi circuitele în combinaţie cu HIIT aduc întotdeauna beneficii imense în cel mai scurt timp posibil.

CSÎD: Ce alimente sunt recomandate înainte şi după antrenament?

B.B.: Eu am antrenament după-amiaza. Înainte de antrenament obişnuiesc să mănânc piept de pui sau peşte, alături de legume, cartofi dulci, fasole roşie, orez brun. Alimentele trebuie să fie variate, astfel încât să nu ai acelaşi meniu la fiecare masă. Şi să nu uităm de apă! Hidratarea este absolut necesară în timpul antrenamentului!

După antrenament este important să consumi carbohidraţi, iar pentru acest necesar  este de preferat să consumi legume verzi: varză, broccoli, spanac, fasole verde, care conţin carbohidraţi cu eliberare lentă.
Pentru proteine ne asigurăm să nu ne lipsească carnea alba. Lângă aceasta este recomandată o salată din legume de sezon, care va completa perfect necesarul de vitamine şi minerale.

CSÎD: Dar despre dietele care circulă pe net ce părere ai?

B.B.: Este o întrebare dificilă, nu sunt nutriţionist şi nu aş putea să îmi dau cu părerea despre aceste diete, să critic sau să ridic în slăvi unele sau altele, aş risca să îmi pun marii specialişti în cap :). Am auzit de ele, în special de DUKAN, am cunoştinţe care au apelat la această dietă şi au avut rezultate pe măsură.

CSÎD: Care este în opinia ta cea mai buna dietă care poate fi ţinută o viaţă întreagă?

B.B.: Sunt adepta unui stil de viaţă sănătos, aceasta este “o dietă” pe care o poţi duce o viaţă întreagă în concepţia mea. Dacă mănânci sănătos, curat şi îţi organizezi puţin mesele şi gustările, eşti pe drumul cel bun, rezultatele vor apărea şi te vei simţi satisfăcut.

CSÎD: Eşti de acord cu consumul de shake-uri proteice în dieta unei persoane care vrea să slăbească?

B.B.: Probabil sunt bune dar nu ştiu cu certitudine, nu am încercat niciodată până acum. Consider că aceste shake-uri au un conţinut ce provoacă dependenţă atât fizică, cât şi psihică, şi îţi modifică metabolismul astfel încât el ajunge să funcţioneze în perfectă stare doar ajutat de aportul acestor plante sau prafuri ce le conţin shake-urile, pastilele etc.

Plus de asta sunt foarte scumpe şi nu îşi poate permite oricine să le folosească o viaţă  întreagă. Un lucru este bine de amintit: nu aceste produse ne slăbesc! Corpul fiecărei persoane îşi poate lua tot ce are nevoie dintr-o alimentaţie corespunzătoare. Cel mai bun remediu este sportul şi alimentaţia sănătoasă!

CSÎD: Faci sport în fiecare zi sau ai şi tu momente în care nu vrei să auzi de mişcare şi ai chef doar să leneveşti?

B.B.: Dat fiind faptul că sunt om şi eu, e normal ca uneori să nu am chef de nimic, să nu am energie, să fiu tristă. Multe persoane, în momentul în care intervin astfel de stări, îşi iau pauză de la sport şi poate şi de la proiectele, aspiraţiile lor şi ar petrece ceva timp în acea stare. Problema este că în momentul în care vei fi depăşit aceste momente să conştientizezi cât de mult ai pierdut şi la cât de multe oportunităţi poate ai renunţat din cauza aceasta.

De multe ori, cauza lipsei de motivaţie nu este întotdeauna de natură psihologică. În multe cazuri, zona de confort şi lipsa de exerciţiu  fizic ne poate duce într-o ceaţă mentală, iar starea de leneveală va persista mult si bine.

CSÎD: Care sunt alimentele mai puţin sănătoase cărora nu le poţi rezista?

B.B.: Mă consider o persoană norocoasă. De mic copil nu mi-au plăcut dulciurile, mâncarea de la fast-food nu o agreez deloc. În schimb ador fructele, sunt dependentă de ele şi uneori uit de mine şi le mănânc în cantităţi “industriale” în partea a doua a zilei şi chiar seara târziu, ceea ce nu este deloc indicat. Aceasta este mica mea plăcere vinovată.

CSÎD: Ce te-a determinat să îţi creezi o pagină de Facebook? Vrei să oferi un model tinerelor, să le încurajezi să facă mai multă mişcare?

B.B.: Sunt multe persoane care renunţă în momentul în care dau de greu. O bună metodă de a-ţi păstra motivaţia este de a-ţi aminti constant că urmează să culegi şi nişte beneficii de pe urma muncii depuse. Uneori se întâmplă să avem zile mai bune sau zile mai rele, iar când vine vorba de sport discuţiile pot fi lungi şi scuzele interminabile: nu avem timp, ne este greu, nu ştim cum, nu ştim unde să facem sport şi, pe lângă toate acestea, mai intervine şi cum anume să ne păstrăm motivaţia.
Ei bine, acest lucru şi îndemnul celei mai bune prietene m-au determinat să fac această pagină dedicată tuturor fetelor obişnuite şi nu numai.
Orice se poate cu voinţă, trebuie doar să îţi doreşti cu adevărat. Nu există NU POT! ci doar NU VREAU!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”