Antrenamentele pe zoom, alternativa perfectă pentru mersul la sală. Ce spune Cori Grămescu

Antrenamentele pe zoom reprezentă o alternativă excelentă pentru sportul făcut la sală dacă acestea sunt gândite special pentru acasă, cu exerciții simplificate și ușor de executat.
  • Publicat:
Antrenamentele pe zoom, alternativa perfectă pentru mersul la sală. Ce spune Cori Grămescu
Antrenamentele pe zoom, alternativa perfectă pentru mersul la sală. Ce spune Cori Grămescu

Creșterea numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, precum și noile restricții anunțate de autorități fac ca toți mai mulți oameni să renunțe la antrenamentele executate la sală. În acest context, Cori Grămescu, antrenor de pilates și coach de lifestyle și nutriție ne îndeamnă să nu renunțăm să facem mișcare și ne dezvăluie secretul unui program de sport fără riscuri ce poate fi executat în confortul casei. Antrenamentele pe zoom reprezentă o alternativă excelentă pentru sportul făcut la sală dacă acestea sunt gândite special pentru acasă, cu exerciții simplificate și ușor de executat.

Chiar dacă prezența fizică la sală are avantajul feedbackul instantaneu al instructorului asupra corectitudinii executării exercițiilor, antrenorul de pilates Cori Grămescu ne oferă alternative de antrenamente pe care le putem face cu ușurință acasă.

„În funcție ne nivelul de pregătire și de motivația fiecăruia putem opta pentru antrenamente live pe zoom, sau antrenamente on-line înregistrate. Recomandarea mea este însă să optăm de fiecare dată când avem posibilitatea pentru antrenamente live pe zoom ale sălilor de fitness care oferă programe adaptate pentru acasă, adică exerciții fără accesorii, cu coregrafii simplificate și ritm de execuție mai lent și din care au fost eliminate mișcările cu potențial de accidentare. Toate aceste modificări creează o rutină de sport deopotrivă corectă, eficientă, dar mai ales sigură. În plus, accesarea unei clase pe zoom oferă clienților posibilitatea de a fi urmăriți și corectați în timp real de antrenorul lor preferata, la fel ca la sală”, explică Cori Grămescu, antrenor de pilates și fondator LadyFIT.

Indiferent dacă vorbim de antrenamente live pe zoom sau de antrenamente on-line înregistrate, Cori Grămescu atrage atenția că avem nevoie de aceeași preocupare activă pentru forma de execuție a exercițiilor pe care o avem atunci când mergem la sală.

„Este foarte important ca atunci când ne antrenăm acasă să nu uităm să ducem mișcările până la capăt, să menținem postura și mai ales să respirăm corect, pentru a nu resimți rapid oboseala. De asemenea, trebuie să alternăm tipurile de efort fizic, exerciții cu greutăți pentru tonus muscular și masă musculară de bună calitate, antrenamente cardio low impact, precum și exerciții pentru reechilibrare posturală cum sunt clasele de pilates sau cele pentru relaxare și mobilitate, adică stretching sau yoga”, spune Cori Grămescu.

Antrenorul de pilates Cori Grămescu dezvăluie 3 reguli de aur pentru antrenamentele pe zoom fără riscuri de accidentare

Monitorizarea mișcărilor. Pentru a vedea dacă avem postura corectă și executăm corect mișcările, Cori Grămescu recomandă să ne antrenăm în fața unei oglinzi în care să ne observăm sau să ne folosim de ecranul laptopului pe post de oglindă.

Încălțăminte adecvată.Acasă putem face fără probleme antrenamente statice pentru tonus și rezistenta musculară, sau clase cardio low impact. E foarte, dar foarte important sa ne antrenam în încălțăminte sport adaptata antrenamentului pe care îl facem. De exemplu, dacă ne antrenăm în șosete riscăm să alunecăm și astfel să apară întinderi musculare”, detaliază Cori Grămescu.

Un spațiu de antrenament propice. Chiar dacă ne antrenăm într-un spațiu de 3-4 metri pătrați este important să avem loc să facem exercițiile în bune condiții. Așadar, antrenorul de pilates Cori Grămescu recomandă să dăm deoparte obiectele care n-ar putea incomoda cum sunt măsuțele de cafea, obiectele de decor sau ghivecele cu flori. De asemenea, potrivit specialistului ideal este să ne antrenăm pe parchet deoarece astfel eliminăm riscul de a ne împiedica în covor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”