Antrenamentele cu greutăți și beneficiile majore pentru inimă, oase și arderea grăsimii

Dacă vrei să scapi de grăsime, să-ți definești corpul și să ai mai multă forță, antrenamentele cu greutăți sunt ideale în acest sens,
  • Publicat:
Antrenamentele cu greutăți și beneficiile majore pentru inimă, oase și arderea grăsimii
Foto: pexels

Nu contestăm că antrenamentele cardio nu sunt eficiente, dar dacă vrei să scapi de grăsime, să-ți definești corpul și să ai mai multă forță, antrenamentele cu greutăți sunt ideale în acest sens, iar experții sunt de acord cu asta. Ridicările de greutăți au reale beneficii, așadar, am întocmit o listă cu ele.

Antrenamentele cu greutăți- beneficii

Scapi de grăsimea de pe burtă

Un studiu al Universității din Alabama arată că femeile care ridică greutăți pierd mai multă grăsime intra-abdominală față de cele care fac doar cardio. Arderea mai multor grăsimi contribuie la pierderea generală în greutate, iar beneficiile nu se opresc aici. Masa musculară este mai definită și scazi riscul de a te confrunta cu diabet, sindrom metabolic și anumite tipuri de cancer.

Obții un corp mai definit

Dacă îți dorești un corp definit, antrenamentul cu greutăți este soluția. Probabil te cei gândi că vei avea un aspect prea masculin, dar nu trebuie să-ți faci griji din cauza nivelului scăzut de testosteron. Așadar, greutăți mai mari nu înseamnă mușchi mai mari, ci corp definit.

Arzi mai multe calorii decât în antrenamentele cardio

Chiar și în acest moment, când stai pe canapea și citești acest articol arzi calorii. Dacă ridici și greutăți, cel mai probabil ajungi să arzi mai multe calorii decât într-o oră de cardio. O cercetare publicată în The Journal of Strength and Conditioning arată că femeile care ridicau greutăți ardeau în medie 100 de calorii extra în 24 de ore de la antrenament. Un alt studiu publicat în International Journal of Sport Nutrition and Metabolism arată că după o sesiune de 100 de minute de antrenament de forță, tinerele femei ardeau aproximativ 60 de calorii la 16 ore după terminarea antrenamentului.

Antrenamentele cu greutăți îți întăresc oasele

Antrenamentele cu greutăți nu se ocupă doar de musculatură, ci și de antrenamentul oaselor. Cu fiecare mișcare solicitantă celulele din oase reacționează prin crearea altor noi celule, iar în timp oasele devin mai puternice și mai dense. Consistența este cheia, iar cercetările sugerează că ridicările de greutăți mențin în timp masa osoasă, mai ales la femeile trecute de perioada menopauzei.

Crești flexibilitatea

Cercetătorii Universități din North Dakota arată că exercițiile și antrenamentele de forță pot îmbunătăți flexibilitatea la fel de bine ca un antrenament de stretching.

Îmbunătățești sănătatea inimii

Exercițiile cardiovasculare nu sunt singurele care au grijă de sănătatea inimii. Un studii al Universității Appalachian arată că participanții care au performat 45 de minute de exerciții de intensitate moderată au avut un nivel scăzut al tensiunii arteriale cu 20 de procente.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân