Andreea Raicu: Sportul este amuzant!

Am regăsit-o pe Andreea într-o formă de zile mari, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Radiază energie pozitivă şi bunădispoziţie. Secretele ei? Oricât de banale ar părea: gândirea pozitivă, îşi ascultă organismul şi consumă doar alimentele care îi fac bine şi face multă mişcare. Alături de antrenorul Bogdan Tiu ne-a arătat programul ei de sport. Şi da, chiar se distrează făcând sport!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Andreea Raicu: Sportul este amuzant!

Am regăsit-o pe Andreea într-o formă de zile mari, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Radiază energie pozitivă şi bunădispoziţie.

Secretele ei? Oricât de banale ar părea: gândirea pozitivă, îşi ascultă organismul şi consumă doar alimentele care îi fac bine şi face multă mişcare. Alături de antrenorul Bogdan Tiu ne-a arătat programul ei de sport. Şi da, chiar se distrează făcând sport!

Nu degeaba se spune că un stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool sau mâncare în exces, condimentat cu sport şi cu o doză forte de gândire pozitivă, bunătate şi altruism ne fac să fim mai tineri, mai tonici şi mai energici decât acum 10 ani. Am multe exemple, însă vă povestesc doar atât.

Pe Andreea Raicu şi pe Iulia Vântur le-am redescoperit la un interval de câţiva ani între şedinţele foto pentru copertă. Siluete şi mai zvelte, piele frumoasă, mină bună şi multă energie pozitivă. O plăcere să te afli în aceeaşi încăpere cu astfel de persoane.

Am găsit şi câteva puncte comune între cele două vedete: alimentaţie vegetariană şi raw vegan, mult sport şi călătorii în India (o astfel de călătorie îşi pune amprenta asupra ta şi te face să-ţi reevaluezi valorile)… Merită să încercaţi să schimbaţi ceea ce nu vă face bine în viaţa voastră!

Cu siguranţă, vă va convinge şi Andreea, care în premieră pentru “Ce se întâmplă, doctore?” a lăsat rochiile glamour şi pantofii cu toc înalt şi a îmbrăcat cu mândrie (şi eleganţă, evident) vestimentaţie şi încălţăminte sport.

CSÎD: Eşti de foarte mulţi ani în atenţia publicului. Mereu ai afişat o siluetă impecabilă. Cât la sută datorezi asta moştenirii genetice, cât la sută stilului de viaţă sănătos?

Andreea Raicu: Sunt norocoasă că provin dintr-o familie în care nici una dintre noi (mama, bunica, mătuşe) nu a avut probleme, dar ce-i drept nu au făcut nici excese. Aşa că adevărul e undeva la mijloc. Moştenirea genetică te ajută, dar nu te poţi baza numai pe asta, am avut mereu grijă cât şi mai ales ce mănânc, dar fără ca asta să devină o obsesie.

CSÎD: Ai avut perioade în care nu ai fost prietenă cu sportul?

A.R.: Da. Până la 25 de ani pot să spun că mersul la sală nu făcea parte din stilul meu de viaţă. Mergeam, dar nu în mod regulat. Lucrurile s-au schimbat în momentul în care a început emisiunea Big Brother când sportul a fost cel care a reuşit să îmi dea energia de care aveam nevoie pentru a face faţă programului extrem de solicitant. Atunci am înţeles cât de important este sportul şi faptul că îţi dă o stare psihică şi fizică extrem de bună oricât de obosit eşti.

CSÎD: Dar în privinţa alimentaţiei sănătoase şi echilibrate cum stau lucrurile?

A.R.: De când mă ştiu am avut o alimentaţie lipsită de excese. Percepţia mea despre ceea ce înseamnă alimentaţie sănătoasă s-a modificat în timp pentru că m-a preocupat acest aspect. Am citit mult, am discutat cu specialişti şi am încercat să pun în practică toate lucrurile pe care le-am aflat. Am fost mereu deschisă să capăt cât mai multe informaţii despre un stil de viaţă sănătos, dar mai ales mi-am ascultat corpul şi am ales ceea ce am simţit că îmi face bine.

 

CSÎD: Cu toţii trecem prin momente în care ceea ce ne face bine nu ne este la suflet sau la îndemână. Este important să ştim cum să depăşim aceste praguri. Tu cum reuşeşti?

A.R.: Eu cred în stilul meu de viaţă! La început, am “experimentat” acest lucru şi când am simţit că îmi face bine, l-am adoptat şi nu am avut niciodată senzaţia că m-am privat de lucrurile care îmi plăceau. Informaţia acumulată a fost trecută prin filtrul propriei persoane. M-am educat eu pe mine însămi să renunţ la lucrurile care ştiam ca sunt obţinute, produse sau procesate necorespunzător.

Uite, de exemplu, deşi cea mai mare parte a vieţii mele am mâncat carne şi chiar îmi plăcea acum nu simt nevoia de asta. Nu am nici măcar ocazional poftă de foie gras care era printre felurile mele preferate.

CSÎD: Cum reuşeşti să-ţi menţii gândirea pozitivă?

A.R.: Fiind un om pozitiv, care iubeşte viaţa şi care înţelege că este cel mai frumos dar pe care l-a primit. Sunt conştientă că toate trec indiferent că sunt bune sau rele şi că cel mai important e să îţi trăieşti viaţa frumos, intens şi în prezent pentru că prezentul e singurul care contează.

CSÎD: Călătoreşti des. Ce destinaţii preferi pentru vacanţă?

A.R.: Pentru vacanţele lungi prefer destinaţiile îndepărtate, liniştite, cu mult soare. Până în prezent Asia a câştigat la acest capitol. Îmi plac mâncarea, locurile, oamenii, energia din acea parte a lumii. New York-ul, Roma, Parisul, Londra sunt pe lista destinaţiilor în care îmi place să îmi petrec weekendurile prelungite.

CSÎD: Cum te-a schimbat călătoria în India?

A.R.: Am trăit şi am învăţat multe acolo care m-au schimbat într-adevăr, dar care sunt greu de povestit. Am înţeles, aşa cum spuneam şi mai devreme că prezentul e singurul care contează şi că schimbarea se produce în fiecare zi prin modul în care te raportezi la tine şi la oamenii din jur.

CSÎD: Atunci când eşti în avion, ce alimente alegi?

A.R.: Întotdeauna îmi comand meniu vegetarian.

CSÎD: Ai zile în care ai caserola cu mâncare raw vegan la tine?

A.R.: Eu nu mănânc doar raw vegan. În zilele foarte lungi când nu am timp să comand sau să merg la masă, plec de acasă cu caserola de mâncare, pe lângă migdalele care nu îmi lipsesc din geantă. În caserola mea se găsesc fructe, legume şi preparate pe care le cumpăr de la restaurantele raw vegan sau vegetariene.

CSÎD: Cât de des mănânci desert? Cum arată un top 3 al deserturilor preferate?

A.R.: Ori de câte ori simt nevoia, dar asta nu înseamnă că se întâmplă acest lucru în fiecare zi. Îmi e greu să fac un top, dar trebuie să recunosc că îmi plac molleux au chocolat, perele însiropate şi plăcinta cu dovleac.

CSÎD: Atunci când vei avea un copil, ce tip de alimentaţie vei alege pentru el?  

A.R.: Cum spuneam, eu nu am adoptat în totalitate stilul raw vegan. În ceea ce priveşte alimentaţia pe care o voi alege pentru copilul meu, mă voi documenta la momentul respectiv. Tot ce ştiu în momentul de faţă e că ideile sunt destul de împărţite şi nu am suficientă informaţie să îmi fac o părere avizată.

CSÎD: De cât timp nu ai mai intrat într-un restaurant fast-food?

A.R.: Sincer, nu pot să îţi răspund la această întrebare. Nu îmi aduc aminte când s-a întâmplat asta, clar se întâmpla acum foarte multă vreme.

CSÎD: Ai purtat până acum mii de haine superbe, ce au făcut româncele să viseze. Şi totuşi, câte piese vestimentare porţi cu adevărat în suflet?

A.R.: Oricât de greu ar fi de crezut, hainele care îmi sunt cele mai dragi şi care au rămas la mine în suflet sunt superbele rochiţe pe care mama mi le aducea când eram mică. Le păstrez şi în ziua de astăzi. Hainele îmi plac, le port, dar nu mă ataşez de ele.

CSÎD: Picioarele tale scriu istorie. Câtă atenţie le acorzi la sală? Ce tip de exerciţii faci?

A.R.: Am primit multe complimente de-a lungul timpului, dar cred că e prea mult. Acord aceeaşi atenţie antrenamentului pentru picioare ca şi pentru celelalte părţi ale corpului. Printre exerciţiile pe care le fac sunt: genuflexiuni, fandări, tae bo, înot.

CSÎD: Cât de des mergi la masaj? Ce tipuri de masaj alegi?

A.R.: Merg la masaj în măsura timpului pe care îl am. Nu am un program regulat de mers la masaj, dar atunci când merg aleg în general un masaj de tonifiere. Perioadele în care fac masaj regulat sunt atunci când merg în vacanţe în Asia când nu pot să nu merg zilnic. Printre preferatele mele sunt hot stone şi ayurvedic.

CSÎD: Ce culori te atrag pentru vara 2013?

A.R.: Ador culorile tari, ciclam, verde, pastelurile, dar şi albul. De aceea am şi lansat colecţia capsulă All white (andreearaicu.ro by PNK) care se găseşte pe shop.andreearaicu.ro

CSÎD: Cum ai reuşit să treci peste întâmplările triste din viaţa ta?

A.R.: Am avut momente grele şi în care am avut nevoie de timp şi de ajutorul prietenilor pentru a-mi reveni. Sunt foarte fericită că am învăţat să meditez şi să îmi găsesc echilibrul în mine şi nu în lucrurile din exterior. Un alt lucru important e faptul că sunt un om pozitiv care vede mereu partea plină a paharului.

 

CSÎD: Pentru îngrijirea tenului alegi cosmetice bio? Ce tratamente de ultimă generaţie preferi?

A.R.: Doar o parte din cosmeticele mele sunt bio. Cele mai multe sunt produse naturale, dar folosesc şi Crème de la Mer care nu se încadrează în nici una dintre categorii. Tratamentul meu preferat este cel cu oxigen hiperbaric.

CSÎD: Sunt foarte multe fete care doresc să aibă o carieră în modelling şi televiziune, tu fiind exemplul lor. Ce calităţi trebuie să aibă, în afară de atuurile fizice?

A.R.: În orice lucru pe care îl faci în viaţă e important să crezi în el, să îţi placă şi să te dedici. Trebuie să înţeleagă că dincolo de calităţile fizice e important să munceşti, să fii consecvent şi să încerci să evoluezi, să fii mereu mai bun, cel mai bun. Un alt lucru important e să aibă răbdare, lucrurile trainice se clădesc în timp, cele pe care le obţii peste noapte nu durează mult. Depinde de ce îţi doreşti.

CSÎD: Dinamica relaţiilor între femei şi bărbaţi s-a schimbat mult în ultimii ani. Care crezi că este totuşi cheia fericirii? (P.S.: unii specialişti consideră că o relaţie rezistă mai mult timp, dacă partenerii nu împart aceeaşi casă)

A.R.: Atunci conform teoriei specialiştilor relaţia noastră o să reziste. Eu nu cred că există reţete pentru o relaţie fericită. Fiecare cuplu este diferit şi e important ca împreună să descopere cum să dezvolte o relaţie frumoasă. Cred însă că o relaţie nu poate funcţiona fără încredere, respect şi o bună comunicare.

CSÎD: Pentru că a venit în sfârşit căldura, cititoarele “Ce se întâmplă, doctore?” vor câteva sfaturi de la tine pentru a începe un program eficient de sport şi a adopta o alimentaţie sănătoasă. Care ar fi cele mai importante?

A.R.: Primul sfat e să facă sport şi să aibă grijă de alimentaţie nu doar în apropierea verii. Sunt lucruri care trebuie să facă parte din stilul de viaţă al oricărei persoane care îşi doreşte să trăiască sănătos şi să se simtă bine. Dar pentru că de acum înainte o să ne fie şi mai uşor să avem acces la fructe şi legume, recomandarea mea e să mănânce cât mai multe şi cât mai puţin gătite. Nu trebuie să uităm despre cât de important este să ne hidratăm corespunzător. Alergatul în parc, mersul pe bicicletă sau orice sport în aer liber sunt sugestiile mele pentru această perioadă a anului.

CSÎD: După atâţia ani, mai ai emoţii când filmezi?

A.R.: Da, încă mai am emoţii, evident că nu mai sunt atât de puternice ca la început, dar ele există şi le consider normale. În momentul în care ele or să dispară e clar că trebuie să mă opresc pentru că asta înseamnă că implicarea mea în proiectul respectiv nu mai există şi nu pot să fac parte din ceva în care nu cred.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Ponturi pentru o talie subţire
Ponturi pentru o talie subţire
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”