Andreea Mantea – Am convins-o să meargă la sala de sport!

În ciuda siluetei ei de invidiat, Andreea Mantea crede că are doar datele fizice ale oricărei tinere din România. Aşadar nu se vede nici divă, nici perfectă, ci mai degrabă o bucătăreasă minunată !
Andreea Mantea – Am convins-o să meargă la sala de sport!

În ciuda siluetei ei de invidiat, Andreea Mantea crede că are doar datele fizice ale oricărei tinere din România. Aşadar nu se vede nici divă, nici perfectă, ci mai degrabă o bucătăreasă minunată ! De altfel, ne-a spus şi de ce preferă să petreacă timp cu folos în bucătărie. Acolo găteşte fenomenal atât pentru ea, cât şi pentru apropiaţi. Şi totuşi cum reuşeşte să fie în formă? Haideţi să aflăm reţeta ei de viaţă!

CSÎD: Cum arată pas cu pas meniul tău? Dă-ne câteva exemple: ce mănânci dimineaţa, ce alegi când eşti pe fugă în oraş, cu ce te răsfeţi seara din punct de vedere culinar?

Andreea Mantea: Dimineaţa, nu prea mănânc. Ştiu, nu este tocmai un comportament alimentar potrivit şi recomandat de medic. Dar poate nu fac ceva foarte grav din punct de vedere alimentar. Să vă explic.

Ora la care eu mă trezesc mă invită mai mult la prânz decât la micul dejun. Aşadar adorm spre dimineaţă şi mă trezesc târziu. Mănânc orice. Este vorba de pulpiţe de pui, aripioare, paste, salate. Acelaşi lucru se întâmplă şi când sunt grăbită.

Fac aceleaşi alegeri alimentare, doar că îmi cumpăr un pachet de prin oraş şi încerc să nu mănânc pe fugă. Ştiu că nu este tocmai recomandat. Seara prefer ciorbele şi fripturile. Probabil v-aţi dat seama deja că sunt carnivoră.

CSÎD: Apropo, poţi să mănânci înainte de emisiune?

A.M.: Câteodată, depinde de rochia pe care o am de îmbrăcat! Dacă e vorba de o ţinută strâmtă, aleg să nu mănânc, ca nu cumva să se vadă o burtică mai proeminentă. Deci ţinuta îmi dictează meniul dintr-o seară!

CSÎD: Ai ţinut vreodată un regim alimentar?

A.M.: Nu! Sunt prea pofticioasă. Nu pot să concept gândul de a-mi refuza o plăcere culinară. Sper să nu fiu pusă în situaţia de a fi nevoită să scad multe kilograme în plus. Nu ştiu cum aş gestiona această situaţie.

CSÎD: Au fost momente când te-ai uitat în oglindă şi nu ţi-a plăcut ce-ai văzut?

A.M.: Au existat astfel de situaţii. Am văzut celulită, câteva kilograme în plus, abdomenul nu mai era cel cu care fusesem obişnuită. Însă eu eram fericită pentru că mâncam ce-mi poftea sufleţelul. Cu toate acestea, a fost un motiv pertinent să devin clienta fidelă a unui salon de înfrumuseţare unde fac tratamente anti-celulită şi destinate tonifierii.
 

CSÎD: Acum eşti în slabă. Deci totuşi ai o reţetă

A.M.: Nu sunt slabă, am proporţii normale, zic eu. Nu mă bucur de o talie de viespe, nu am picioare foarte subţiri, sunt o fată normală.

CSÎD: Care parte a corpului tău te încântă cel mai mult?

A.M.: Nu ştiu să răspund la această întrebare. Sunt mulţumită de fiecare bucată din corpul meu pentru că mă privesc ca pe un om complet. Cred că trebuie, până la urmă, să fim împăcaţi cu noi din toate punctele de vedere.
 
CSÎD: Poate ne spui ce fel de activităţi fizice preferi, atunci când timpul îţi permite!

A.M.: După sedinţa foto pentru “Ce se întâmplă, doctore?” mi-am pus în gând să merg la sală. Am văzut că nu mai am chiar formele ideale, aşa că de câteva zile merg la sala de fitness.
 
CSÎD: Dar când erai mică, făceai sport?

A.M.: Nu. Deloc. Uneori îmi pare rău că nu am avut o viaţă mai sportivă.
 
CSÎD: Ce preferinţe culinare aveai în copilărie?

A.M.: În copilarie, mâncam doar preparate făcute de mama acasă. Îmi aduc şi acum aminte de mirosul acestora, îmi aduc aminte de savoare. Mâncarea gătită de mama era foarte gustoasă şi este una dintre cele mai plăcute amintiri de pe vremea aceea. Şi acum sunt topită după tortul de biscuiţi pe care-l face.  
CSÎD: Care sunt deliciile alimentare cărora nu le rezişti nici acum?

A.M.: Nu am cum să rezist mâncării în general, oricare ar fi ea. Nu pot să nu mănânc. Orice tip de mâncare aş vedea sau mi-o imaginez, o vreau instantaneu. Dacă îmi vine în minte un preparat, trebuie obligatoriu să-l şi consum, altfel simt că mi se face rău. Am văzut că nu toţi oamenii au astfel de reacţii, dar ce poate fi mai plăcut decât o masă delicioasă?

CSÎD: Am auzit că îţi place să găteşti! Ce îţi reuşeşte cel mai bine?
 
A.M.:
Da! Gătesc foarte bine! Ştiu şi eu şi am avut aprecieri de la toată lumea care a gustat din preparatele mele. Mă pricep să fac de la ciorbiţă până la mâncare thailandeză.

CSÎD: Cum eşti în bucătărie? Oferă-ne detalii!

A.M.: În bucătărie îmi place să fiu doar eu. Dacă intră cineva, mă transform într-un câine nervos. Nu vreau să stea nimeni lângă mine, nu-mi place să mă ajute cineva sau să-mi fure din mâncare. În general, sunt foarte prinsă de ceea ce gătesc. Şi rezultatele, aş spune eu, sunt pe măsură.

Pagina 1 din 2
Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Atenţie la senzaţiile tari pe apă!
Atenţie la senzaţiile tari pe apă!
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă