Ana Geoană: „Exercițiile cardio sunt bune pentru sănătate, dar nu sunt eficiente la slăbit”

  • Publicat:

Prezentă în emisiunea Andreei Perminova, „Înapoi în viitor”, Ana Geoană, nutriționist și life coach în Los Angeles, este de părere că suportul psihologic este foarte important și face parte din procesul de începere a unui nou stil de viață. Aceasta declară că își ajută clienții prin a-i face să nu se învinovățească când greșesc și să meargă mai departe pe drumul stabilit. „Psihicul este cea mai importantă componență pentru a parcurge întregul proces”, spune Ana Geoană.

Ana Geoană consideră că nu este deajuns că facem mișcare și să mâncăm sănătos. „Poți să faci cât sport vrei și să mănânci spanacul, dar dacă ești într-o relație toxică, nu vei slăbi.” Cu alte cuvinte, Ana Geoană este de părere că orice te face nefericit este un impediment pentru întregul proces de slăbire.

Ana Geoană: „Pentru a face sport constant trebuie să găsești sportul potrivit pentru tine”

Mai mult de atât, Ana Geoană aduce în prim plan importanța sportului pentru fiecare dintre noi, indiferent de orele pe care le petrecem la birou. Din cauza agitației cotidiene, oamenii tind să fie speriați de adăugarea acestei activități fizice în program. Invitata oferă o alternativă prin înlocuirea sportului cu mișcarea. „Poate fi mersul pe jos, mersul cu rolele, plimbatul câinelui, alergat în cel mai apropiat parc, câteva exerciții ușoare acasă.”, exemplifică Ana Geoană. Totodată, Ana Geoană mărturisește că, pentru a reuși să faci sport constant, trebuie să cauți soluția de sport sau de mișcare potrivită ție și programului tău.

Ana Geoană: „Exercițiile cardio sunt bune pentru sănătate, dar nu sunt eficiente la slăbit”

În ceea ce privește procesul de slăbire și echilibrul potrivit dintre cardio și exerciții cu greutăți, Ana Geoană aduce detalii surprinzătoare și de mare folos. Invitata dezvăluie că antrenamentul de tip cardio este foarte important pentru sănătatea cardiovasculară, dar nu pentru slăbit. „Cardio pare că ajută la slăbit deoarece transpiri exccesiv și scapi de retenția de apă, iar mușchii sunt mai tonificați.”, adaugă nutriționista.

În plus, Ana Geoană este de părere că cel mai important în procesul de slăbire este antrenamentul cu greutăți. „Combinat cu puțin cardio, mai exact 80% antrenament cu greutăți, 20% cardio, aș spune să este rețeta ideală pentru slăbit”, încheie invitata.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Ce este osteoporoza?
Ce este osteoporoza?