Ai suferit un infarct? Când și ce tip de sport să practici pentru inimă sănătoasă

Când se poate apuca de mișcare un pacient care a avut infarct?
  • Publicat:
Ai suferit un infarct? Când și ce tip de sport să practici pentru inimă sănătoasă
Ai suferit un infarct? Când și de ce tip de mișcare să pe apuci, Pexels.com

Deși se vorbește necontenit despre rolul mișcării fizice pentru buna sănătate a inimii, multe persoane descoperă beneficiile mișcăriii culmea când au fost detectați cu o boală de inimă. Însă, toți pacienți cu boli din sfera cardiovasculară trebuie să ceară sfaturile medicului cardiolog care îi urmărește în privința momentului în care se pot apuca de sport. Și ale unui antrenor de sport specializat în lucru cu persoane care au astfel de afecțiuni.

 

Pentru mulți dintre pacienții cu boli cardiovasulare, boala de care tocmai au aflat că suferă este acel semnal de alarmă pentru a începe să trăiască sănătos. Dar activitatea fizică se va reluat treptat și la intensitate mică. ”Nimeni nu ar trebui să se gândească să se apuce sa facă efort până nu are accept-ul unui medic cardiolog, în urma unui test de efort EKG. În această situație orice mică greșeală poate deveni fatală, dacă sunt probleme de sănătate precum infarctul. Apoi, foarte important, reluat efortul gradual, conservator, cu răbdare” explică Frantz Diaconescu, antrenor de fitness.

Ce tipuri de sport sunt recomandate după infarct, avc?

Ca întotdeauna, mersul pe jos este primul pas pentru a ne menține în formă. După ce medicii fac testele necesare și pacientul se simte în formă se începe poate cu câțiva pași și se continuă gradual. ”În această situație, mersul pe jos, mers ușor alert, mers cu pauze. Întotdeauna o plăcere, mai ales la aer curat, în parc. Funcționează bine și cel pe bandă. Bicicleta – fie ca este de outdoor sau pentru interior (la sală sau acasă), mereu o bună variantă de a face mișcare. Inclusiv cea eliptică” a mai completat antrenorul de fitness.

Dansul, înotul – alte activități fizice benefice inimii

Înotul, căci se pune presiune minimă pe articulații este recomandat și celor cu boli de inimă. Vâslitul – în parc sau pe rower machine, la sală sau acasă. ”Dansul – îți dă  poftă de viață. Dar și urcatul scărilor este o altă activitate benefică” a mai completat Frantz Diaconescu.

Frantz Diaconescu: Cum a diagnosticat și tratat Hamstring Syndrome și High Hamstring Chronic Tendinopathy, două afecțiuni rare, în Finlanda
Frantz Diaconescu, antrenor sportiv, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân