Abdomen plat la 50 de ani: reţeta lui Armando Lungu

Armando Lungu, antrenor de fitness, recomandă un program de dietă şi sport pentru un andomen cu pătrăţele la orice vârstă.
  • Publicat:
Abdomen plat la 50 de ani: reţeta lui Armando Lungu

Continuăm serialul dedicat slăbirilor şi modelărilor corporale spectaculoase şi stăm de vorbă cu Armando Lungu, unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori de fitness din România. Sfaturile sale de nutriţie şi antrenamentele au ajutat-o pe Ioana să obţină un abdomen cu pătrăţele la vârsta de 50 de ani.

Armando Lungu: cea mai spectaculoasa slăbire/modelare pe care a consiliat-o

Au fost mai multe transformări, dar cea mai spectaculoasă transformare este a clientei mele Ioana Iorgulescu în vârstă de 50 de ani. Ioana nu a pierdut un număr mare de kg, ajungând de la 64 la 55 kg, dar transformarea a fost faptul că ea a reuşit să ajungă fit cu minimum de grăsime şi având pătrăţele la momentul actual. Este o persoană foarte ambitioasă, muncitoare şi de aici şi rezultatele pe măsură.

Armando Lungu: ce dietă a respectat Ioana

Ioana a urmat cu sfinţenie un plan alimentar personalizat şi echilibrat, recomandat de mine, care a ajutat-o în această transformare. Acest plan alimentar a conţinut alimente cu valoare nutriţională mare: grăsimi bune, carbohidraţi şi proteine sanatoase. Am crescut aportul de vitamine, fibre, antioxidanţi, cât şi consumul zilnic de legume şi fructe. Consumul de apă a jucat un rol foarte important în dietă: este vital să ne hidratăm pe parcursul unei zile, cu 2, 3 până la 4 l de apă pe zi.

Armando Lungu: ce tip de antrenamente a făcut Ioana

La început, au fost multe antrenamente de tip circuit, HIIT, câteva antrenamente cardio combinate cu antrenamente de hipertrofie. În momentul de faţă, antrenamentele constau nî antrenamente bodyweight şi mai nou, în antrenamente specifice pentru triatlon.

Armando Lungu: greşelile pe care le fac oamenii când vor să slăbească şi nu reuşesc

Este firesc să ne întrebăm mereu de ce nu reuşim să slăbim, de ce este aşa de greu. În opinia mea, “săritul” peste mesele principale este prima greşeală şi cea mai mare care împiedică obţinerea unor rezultate benefice corpului nostru. Stresul poate să fie şi el un factor destul de important, determinându-ne să consumăm produse hipercalorice, iar organismul nostru înmagazinează mai multe grăsimi atunci când suntem stresaţi. Alături de dietă, este nevoie de activitate fizica susţinută pentru a scapa de kilogramele nedorite. Aşa ca mergeţi la sală de cel puţin 3 ori pe săptămână.

Armando Lungu: abaterile permise de la programul de slăbire/modelare

Aici ne referim strict la mici abateri alimentare. Din păcate, în timpul verii, oamenii sunt mai predispuşi să trişeze deoarece suntem tentaţi să mâncăm mai haotic în vacanţe. Din punctul meu de vedere, abaterile permise nu prea ar trebui să existe într-un program de slabire/modelare dacă vrem sa avem rezultate cât mai rapide.

Dar dacă ai poftă de o felie de pizza pe parcursul unei săptămâni, go for it ☺. Notiunea de ”cheat day” nu trebuie să existe. Trebuie să încercăm să mâncăm cât mai echilibrat, simplu şi sănătos pentru a avea rezultate vizibile, atât estetice cât şi benefice organismului nostru.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”