Antrenamente care te ajută să slăbești

Motivul? Te ajută să arzi grăsimile nedorite și să obții o siluetă tonifiată. Iată câteva antrenamente eficiente care te ajută să slăbești.
  • Publicat:
Antrenamente care te ajută să slăbești
Antrenamente care te ajută să slăbești

Când vine vorba de slăbit, într-un mod sănătos, este nevoie de câteva schimbări în stilul de viață. Nu doar alimentația este esențială, ci și prezența activității fizice, iar anumite forme de antrenament sunt ideale în procesul de slăbire. Motivul? Te ajută să arzi grăsimile nedorite și să obții o siluetă tonifiată. Iată câteva antrenamente eficiente care te ajută să slăbești.

Antrenamente care te ajută să slăbești

HIIT (High-intensity interval training)

Acest antrenament cardio este unul scurt, dar intens și foarte eficient, deoarece ajută la arderea unui număr mai mare de calorii. La câteva ore după antrenament, organismul încă lucrează. Mai mult, partea bună este că poți face acest antrenament chiar acasă, online, te poți înscrie la o clasă sau se poate traduce și ca mers, alergat, mers pe bucicletă, bandă sau bicicletă eliptică. Intervalul optim depinde de la un individ la altul, în funcție de experiența pe care o are și nivelul de confort vizavi de antrenamentele cardio.

Antrenamentul cu greutăți

Dacă până acum credeai că doar antrenamentele cardio ajută la ardere grăsimilor, află că și cel cu greutăți este la fel de eficient. Potrivit unui review din 2019 făcut asupra mai multor studii publicate în jurnalul Metabolism, se arată o conexiune puternică între masa musculară și rata metabolică, ceea ce se traduce ca numărul de calorii pe care le arzi atunci când te odihnești. În acest sens, cu cât ai mai multă masă musculară, cu atât îți va fi mai ușor să-ți controlezi greutatea.

Yoga, pilates, stretching, alt fel de antrenamente

Yoga, pilates, stretching, nu sunt antrenamente care să te ajute să arzi același număr de calorii pe care-l poți arde atunci când faci antrenamente cardio sau cu greutăți, dar te ajută să fii mai puternic și să execuți exercițiile cu precizie. Toate acestea sunt benefice în procesul de slăbire, mai ales că sunt și ele o formă de antrenament ce presupun rezistența.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân