Alearga daca vrei sa fii mereu tanara!

Aleargarea este o forma de miscare care te poate ajuta sa slabesti, sa-ti tonifiezi musculatura, sa fii energica si sa arati mai tanara decat in realitate.
  • Publicat:
Alearga daca vrei sa fii mereu tanara!
Alearga daca vrei sa fii mereu tanara

Ai vrea ca timpul sa stea in loc, iar tu sa iti pastrezi tineretea si sanatatea tot restul vietii? Ei bine, oamenii de stiinta se pare ca au gasit elixirul tineretii: joggingul. Cercetatorii americani ne sfatuiesc sa alergam cu regularitate, intrucat aceasta activitate poate incetini procesul de imbatranire.

Potrivit unui studiu amplu, desfasurat pe o perioada mai mare de 20 de ani, in cazul celor care alearga zilnic, semnele batranetii apar in medie cu 16 ani mai tarziu decat in cazul sedentarilor. In plus, persoanele trecute de varsta de 50 de ani, hotarate sa practice cu regularitate joggingul, au mai putine riscuri de deces din cauza unor boli precum cancerul. Mai mult decat atat, de-a lungul cercetarii, aceste persoane s-au dovedit a fi pline de viata si aparent cu cativa ani buni mai tinere decat cei care au ocolit constant miscarea.

Uimitor este ca, in ciuda celor 90 de ani la care au ajuns subiectii la finele studiului, acestia nu prezentau decat extrem de putine simptome ale bolilor de inima, neurologice, infectii, cancer sau alte afectiuni. Si, cu toate ca nimeni nu se astepta la acest fapt, nici unul dintre batraneii sportivi nu a acuzat probleme cu articulatiile.

Cat ar trebui sa alergi?

Specialistii ne asigura ca, in medie, patru ore pe saptamana sunt suficiente. Odata cu trecerea anilor si cu slabirea organismului ca urmare a inaintarii in varsta, este bine ca orele de alergat sa se reduca la 76 de minute pe saptamana.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”