Toast cu iaurt grecesc, micul dejun care a luat TikTok-ul cu asalt

Nu te lăsa păcălită de numele preparatului, pentru că acesta nu presupune să întinzi iaurtul pe pâine, ci să îl prepari astfel încât să obții o crustă din el.
  • Publicat:
Toast cu iaurt grecesc, micul dejun care a luat TikTok-ul cu asalt
Foto: shutterstock

Dacă până acum au făcut furori rețetele de mic dejun, pastele cu telemea și roșii, dar și alte deserturi, de data aceasta iată ce ne-a atras atenția: toast cu iaurt grecesc, ideal atât pentru adulți, cât și pentru cei mici. Este un mic dejun sănătos, rapid și care nu necesită prea multe ingrediente.

Nu te lăsa păcălită de numele preparatului, pentru că acesta nu presupune să întinzi iaurtul pe pâine, ci să îl prepari astfel încât să obții o crustă din el. Utilizatorii platformei TikTok amestecă iaurtul grecesc cu un ou, un îndulcitor lichid și extract de vanilie sau scroțioșoară. Mai apoi, presează compoziția pe pâine alături de frutele preferate (de cele mai multe ori fructe de pădure) și pun feliile de pâine în airfryer până când aceasta se rumenește. În general, timpul de gătire este de 10-12 minute.

Doar privind lista ingredientelor folosite ne dăm seama că este un mic dejun delicios și plin de gust și savoare. Unde pui că profilul nutrițional este și el unul demn de integrat într-o dietă sănătoasă? Amestecul de pâine integrală și iaurt oferă un mix de carbohidrați și proteine, mai ales că iaurtul grecesc vine la pachet cu o cantitate mai mare de proteine față de iaurtul obișnuit. Ouăle aduc și ele un plus de proteină, fier, zinc, calciu și un antioxidant numit luteină. Pâinea integrală mai are în plus fibre, care sunt necesare pentru digestie și sănătatea inimii.

Toast cu iaurt grecesc

Ingrediente:

  • 2 felii de pâine integrală
  • 60g iaurt grecesc
  • 1 ou
  • 1 linguriță de sirop de arțar, miere sau alt îndulcitor lichid (opțional)
  • extract de vanilie (opțional)
  • un praf de scorțișoară (opțional)
  • fructe de pădure, chips-uri de ciocolată sau alt topping preferat

Mod de preparare

  1. Folosind spatele lingurii presează centrul fiecărei felii de pâine.
  2. Într-un bol mic amesteccă iaurtul, oul, îndulcitorul, vanilia și scorțișoara până când obții o compoziție omogenă.
  3. Pune câte jumătate din compoziție pe fiecare felie de pâine și topping-ul dorit
  4. Pune feliile de pâine la airfryer timp de 10-12 minute până când prind o culoare aurie.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân