Supă de roșii – rețetă delicioasă, dar perfectă și la cura de slăbire

Pentru a menține starea de sănătate dar și greutatea ideală consumați des supe. Iată o rețetă de supă de roșii delicioasă
  • Publicat:
Supă de roșii - rețetă delicioasă, dar perfectă și la cura de slăbire
Cum să faci o supă de roșii delicioasă, foto Shutterstock

Supa de roșii – acest kilometru zero al gastronomiei oricărei țări unde se cultivă roșii. Astăzi poți afla de o mulțime de rețete, cu influențe locale sau internaționale. O poți fierbe sau nu, o poți consuma rece sau fierbinte. Ori poți mixa și personaliza pe gustul tău. Important este să o consumi.

Și poate mai găsești roșii proaspete din recolta de toamnă. Va fi cu siguranță și mai gustoasă supa de roșii. Cât despre ”accesorii” precum crutoanele, tăiței, orez sau uleiul de măsline – ei bine aceastea merg de minune, însă depinde doar de tine și de cât de ”larg” este ”buzunarul” kilocaloriilor pe care le poți consuma. Supa de recomandată și de medici în sezonul rece din foarte multe motive (hidratează, săracă caloric, dă senzația de satietate, dar și reglează temperatura corpului și menține/redă starea de bine).

Ce ingrediente ai nevoie pentru o supă de roșii delicioasă

Roșii proaspete – dacă sunt de sezon. Italienii de exemplu, mixează două, trei tipuri de roșii. Ceapa, usturoi, busuioc, ulei de măsline, țelină, morcov, dovlecel, ardei gras – mai trebuie trecute pe lista de cumpărături. Iar pentru un gust cu totul special (am văzut cum prepară unii italieni supa de roșii) adăugați parmezan ras. Sau niște iaurt (cum fac unii nemți, de exemplu). Un mixer vertical este mare folos, de asemenea. Iată rețeta testată de noi.

Supă de roșii – rețetă dietetică

Ingrediente:

500, 600 grame de roșii proaspete – pot fi diferite soiuri (sau roșii din conservă decojite)

1 lingură ulei de măsline

2 cepe roșii

4, 5 căței de usturoi

O felie de țelină sau țelină apio

1 ardei gras

1 morcov

1 dovlecel mic prospăt

Câteva frunze de busoic

Parmezan sau iaurt

Sare

Piper

1 cană de apă

Mod de preparare:

Toate legumele se spală bine. Pentru roșii există 3, 4 variante de a le pregăti. Fie le tăiați felii, fie le puneți în cuptor la foc mediu circa 20 minute și le decojiți și scoateți semințele, fie le dați în clocot și le decojiți și scoateți semințele, fie le puneți pe grătar și le decojiți și pe strângeți în pumn ca să scoateți semințele. Noi am avut roșii cu foarte puține semințe și le-am pus direct în supă. Așadar, ceapa, usturoiul, țelina, morcovul, ardeiul gras, dovlecelul se călesc în ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă roșiile și apă (circa o cană). Când au fiert se pasează cu mixerul vertical (așteptați să se răcească pentru a evita accidente). Apoi se aruncă 2, 3 frunze de busoioc proaspăt. Supa se condimentează după gust. În fiecare farfurie se mai adaugă o frunză de busuioc proaspăt. Și parmezan, iaurt sau de ce nu, puțină telemea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”