Supa de roșii: cea mai simplă și delicioasă rețetă

Iată o rețetă delicioasă și gata într-un timp foarte scurt pentru a te putea bucura de supa de roșii. O poți savura în confortul casei tale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Supa de roșii: cea mai simplă și delicioasă rețetă
Supa de roșii: cea mai simplă și delicioasă rețetă

Am aflat de supa de roșii că are numeroase beneficii pentru sănătate. Este bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, motiv pentru care poate ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar, protejarea fertilității masculine, protejarea pielii de arsurile solare, dar totodată are și grijă de sănătatea inimii și ne poate ține la distanță de cancerul de prostată și de sân. Iată cum să prepari cea mai delicioasă supă de roșii cu busuioc de care să te bucuri chiar în confortul casei tale.

Ingrediente pentru supa de roșii

  • 735 grame de roșii cuburi
  • 80 grame de ceapă tocată
  • 250 ml de supă de pui sau legume
  • 4 căței de usturoi tocați mărunt
  • 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 linguriță de oregano uscat
  • un praf de piper roșu
  • sare și piper după gust
  • 24 grame de frunze de bucuioc tocat

Mod de preparare

Pune la încălzit o oală de dimensiune medie și adaugă uleiul de măsline și ceapa. Lasă-le la gătit timp de cinci minute până când acestea se înmoaie și au un aspect sticlos. Adaugă usturoiul și mai lasă la gătit încă două minute. Adaugă restul ingredientelor, cu excepția frunzelor de busuioc. Amestecă bine și asezonează cu sare și piper. Lasă focul la putere mică spre medie și adaugă frunzele de busuioc, păstrând deoparte câteva pentru a le pune la final. Acoperă supa cât timp se gătește și las-o pe foc timp de 20 de minute. Mai apoi, folosește un blender vertical până obții un piure din ingredientele din oală. Atunci când servești supa, nu uita de frunzele rămase de busuioc.

Îți recomandăm ca întotdeauna să optezi pentru mâncarea gătită acasă și nu pentru produsele semi-preparate. Dacă alegi să acumperi supă de roșii din magazin, află că în general produsele la conservă conțin cantități mari de sare, care pot duce ulterior la probleme de hipertensiune, atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților. De exemplu, un pachet de supă de roșii ar putea conține undeva la 48% din necesarul zilnic de sare recomandat, o cantitate care depășește cu mult doza zilnică. De asemenea, conținutul caloric este mult mai mare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”