Învaţă să îţi faci singură pastele după reţeta Master Chef!

Originea pastelor este în permanenţă disputată între Asia şi Europa, dar cercetătorii au căzut de acord asupra faptului că paste (sau ceva destul de asemănător) se mănâncă de foartă multă vreme, pe ambele continente, şi că, fără îndoială, au fost descoperite simultan.
Învaţă să îţi faci singură pastele după reţeta Master Chef!

Originea pastelor este în permanenţă disputată între Asia şi Europa, dar cercetătorii au căzut de acord asupra faptului că paste (sau ceva destul de asemănător) se mănâncă de foartă multă vreme, pe ambele continente, şi că, fără îndoială, au fost descoperite simultan.

Pastele proaspete sunt aproape întotdeauna preparate pe bază de grâu – fie din făină, fie din griş fin –, apă sau ouă. Pastele sunt uşor de făcut, dar destul de greu de întins fără un aparat special pentru laminat (întins) foi subţiri. Pastele proaspete de casă, cum ar fi ravioli, tagliatelle, lasagna şi altele, sunt întotdeauna o sursă de mândrie!

Reţeta este uşor de memorat…

Amestecaţi făia de grâu (se poate folosi şi griş foarte fin) cu ouăle, calculând 100g de făină la 1 ou. Pentru un plus de calitate, adăugaţi 1 lingură de ulei de măsline, atât pentru gust cât şi pentru textura finală a aluatului.

Pentru ca amestecul să se facă rece şi bine, folosiţi un robot de bucătărie, care o să vă ajute să frământaţi tot aluatul într-un timp foarte scurt.

Când aţi terminat de făcut aluatul, acesta trebuie întins. Presăraţi puţină făină pe planşeta de lucru şi începeţi să subţiaţi aluatul cu sicitorul; trebuie întins suficient cât să poată trece printre rulourile aparatului de laminat paste. Subţiaţi apoi aluatul cu ajutorul aparatului, trecând mereu de două ori prin acelaşi spaţiu, apoi micşoraţi cu o treaptă spaţiul dintre două rulouri. Dacă aluatul se lipeşte puţin, pudraţi uşor rulourile cu făină.

Când aluatul este omogen, înveliţi-l în folie alimentară, ca să nu se usuce, şi lăsaţi-l să se odihnească 30-40 de minute.

La sfârşitul acestei operaţiuni, trebuie să alegeţi forma pe care o veţi da pastelor. Ca să le tăiaţi, puteţi folosi un cuţit, aparatul de laminat paste sau un decupător metalic. Pe măsură ce tăiaţi pastele, întindeţi-le pe o placă pudrată cu făină sau, dacă sunt lungi, atârnaţi-le pe o bară să se usuce.

Pentru fierbere, apa cu sare, clocotită, este foarte bună – 2-3 minute sunt suficiente!

Sursa: „MasterChef Şcoala de Bucătari”, Editura LITERA (www.litera.ro)

Tags:
Iulia Pocol
Iulia Pocol

De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie.

Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal.

Totuşi, nu pot să nu ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică
Recomandări: