Scoici cu lapte – desertul copilăriei. Cât timp se fierb pastele

  • Publicat:
Scoici cu lapte - desertul copilăriei. Cât timp se fierb pastele

Dacă e vreun desert pe care nu l-aș refuza niciodată, atunci acela ar fi scoici cu lapte! Fie, și grișul cu lapte. Sau ciocolata de casă cu nucă. Sau plăcinta cu brânză dulce

Într-o zi în care te bântuie pofta de dulce, dar nu ai chef să pierzi vremea cu rețete complicate de deserturi, acest dulce este ideal.

Se prepară ușor, rapid și nici nu ai nevoie de cine știe de ingrediente sofisticate. Scoici, lapte, zahăr, vanilie și un praf de sare – atât!

Află mai jos cantitățile și modul de preparare pentru scoici cu lapte!

Rețetă de scoici cu lapte – ingrediente, preparare

Ingrediente:

  • 150 grame de scoici (sau fundițe, penne, melcișori etc.)
  • 700 mililitri lapte dulce minimum 3,5% grăsime
  • 4 linguri de zahăr
  • 3-4 plicuri de zahăr vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Umple o oală cu 2 litri de apă, adaugă praful de sare și adu la fierbere. Când apa clocotește, pune scoicile și lasă-le să fiarbă aproximativ 5 minute. Amestecă din când în când ca să nu se lipească pastele de oală.

Între timp, încălzește laptele într-un ibric. 

Când pastele s-au fiert, scurge-le de apă cu ajutorul unei site. Toarnă-le din nou în oala în care au fiert, adaugă laptele fierbinte, zahărul și zahărul vanilat și amestecă. Mai lasă pe foc mic încă vreo 10 minute, cât să se îngroașe puțin laptele și scoicile să „împrumute” din arome.

Nu te lăsa păcălită de volumul lor – chiar dacă pare că băltesc în prea mult lapte, scoicile se vor umfla și după ce oprești focul.

Servește fierbinte sau, și mai bine, rece, de la frigider – vor avea un gust și mai bun aceste scoici cu lapte. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”