Salată de vinete cu ulei de măsline

Ingrediente: 2 vinete mari (aproximativ 1 kg), o ceapă, 2 linguri de ulei de măsline presat la rece, extravirgin, sucul de la o jumătate de lămâie şi sare.
19.09.2014
Salată de vinete cu ulei de măsline

Ingrediente: 2 vinete mari (aproximativ 1 kg), o ceapă, 2 linguri de ulei de măsline presat la rece, extravirgin, sucul de la o jumătate de lămâie şi sare.

Mod de preparare: se coc vinetele, se lasă puţin la răcit, apoi se curăţă şi se mai lasă să se scurgă. Între timp se toacă ceapa mărunt şi se adaugă apă clocotită peste. Se lasă 5 minute să se înăbuşe şi apoi se strecoară. În acest fel, cei care au stomacul sensibil nu vor mai avea probleme de genul arsuri la stomac, dureri, disconfort gastric. Se toacă vinetele şi se adaugă treptat uleiul şi sucul de lămâie. Se stoarce bine ceapa strecurată în prealabil şi se adaugă peste vinete. Se serveşte rece.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Salată cu nuci şi sos de afine
Salată cu nuci şi sos de afine
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări: