Salată de pere cu sos de coacăze

Ingrediente: o caserolă rucola, 50 g spanac baby, 4 pere, o lingură nuci pisate, o lămâie, 2 linguri de ulei, 2 linguri de coacăze uscate, 125 ml suc de lămâie.
Salată de pere cu sos de coacăze

Ingrediente: o caserolă rucola, 50 g spanac baby, 4 pere, o lingură nuci pisate, o lămâie, 2 linguri de ulei, 2 linguri de coacăze uscate, 125 ml suc de lămâie.

Mod de preparare: Se amestecă frunzele de salată şi se mixează cu ulei, sare, piper. Nucile se combină cu cimbru uscat. Încercaţi să zdrobiţi cât mai tare cimbrul ca să iasă aroma. Se adaugă coacăzele uscate, ulei. Se mixează. La final, se taie perele în felii lungi şi imediat se stoarce o lămâie, ca să preveniţi oxidarea. Se adaugă peste salată. Occidentalii preferă salate cu adaos de fructe, iar perele sunt printre preferatele acestora. O astfel de salată însă trebuie să fie o masă de sine stătătoare. Nu se combină cu preparate din carne, dar e permisă în combinaţie cu brânzeturi. Este de la sine înţeles că vă luaţi o cantitate mare de fibre, care vă ajută tot aparatul digestiv. De asemenea, frunzele verzi vă aduc cantităţi cu adevărat importante de clorofilă. Oamenii nu se hrănesc cu această substanţă, dar au nevoie de ea ca de apă. Explicaţia este simplă. Clorofila ajută la eliminarea digestivă în principal a metaboliţilor nocivi rezultaţi din digestia altor alimente. Deci e un argument în plus să aveţi la fiecare masă măcar câteva frunze verzi. O porţie e considerată o ceaşcă plină cu frunze. În special metaboliţii rezultaţi din digestia cărnii sunt ajutaţi de clorofilă să se elimine, deci după sărbători o cură de frunze, indiferent care ar fi acestea e mai mult decât binevenită.  

 

Text: Ioana Georgescu

Salată de ton cu legume
Salată de ton cu legume
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive