CSÎD a încercat ”Salată de pătrunjel berlineză”, 2 lei porţia

Simplu, rapid, gustos, vitaminizant, ieftin -iată câteva atribute ale salatei de pătrunjel. Vă prezentăm varianta cu struguri, nuci, phisalys şi ardei gras roşu
  • Publicat:
CSÎD a încercat ”Salată de pătrunjel berlineză”, 2 lei porţia
CSÎD a încercat ”Salată de pătrunjel berlineză”, 2 lei porţia, foto CSÎD

Omul cât trăieşte învaţă şi experimentează. Gusturi noi la propriu şi la figurat. Şi poate fi excelent, mai ales atunci când reproduci o salată de care te-ai îndrăgostit în Berlin. Este revigorantă, conţine vitaminele C şi A din belşug, lipide, fosfor. Partea excelentă este că în România pătrunjelul este mai ieftin în comparaţie cu Germania, unde o legătură mică de pătrunjel, cam jumătate din cantitatea de la noi, costă 3 lei la supermarket.

Ingredientele în afară de pătrunjel, struguri, ulei de măsline şi lămâie pot fi substituite cu alte fructe, legume pe care le aveţi la îndemână. Iată varianta de salată de pătrunjel testată de redactorii CSÎD. Atât de mult ne-a plăcut că vrem să o repetăm.

salata de patrunjel

Reţetă Salată de pătrunjel berlineză

Ingrediente pentru 4 porţii:
3 legături de pătrunjel, spălate şi tăiate fin
Un ardei capia
Un strugure
3 nuci pecan sau nuci româneşti
Ulei de măsline extravirgin
Zeamă de lămâie
10 fructe phisalys

Mod de preparare:
Toate ingredientele spălate şi tăiate se mixează într-un bol de sticlă. Se asezonează cu ulei de măsline extravirgin şi zeamă de lămâie. Se poate consuma în orice moment al zilei ca atare sau însoţită de cartofi fierţi, carne la grătar ori brânzeturi. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: