Supă de ardei copt cu brânză – rețetă delicioasă încercată

Mirosul de ardei copți ne aduce aminte de toamnă, însă oricând este binevenită inconfundabila aromă.
  • Publicat:
Supă de ardei copt cu brânză – rețetă delicioasă încercată
Supă de ardei copți, rețetă, foto Mădălina Drăgoi

Când e frig afară nimic nu se compară cu o supă caldă. Călduță sau chiar fierbinte. Depinde de preferințele fiecăruia. Pentru luna ianuarie vă recomandăm cu căldură o rețetă de supă pe care am încercat-o și noi: supă de ardei copți cu telemea de oaie sau telemea de vacă. Cu siguranță va fi pe placul tuturor din familie și chiar o rețetă de pregătit și la ocazii speciale.

 

Ce să pui în coșul de la supermarket atunci când vrei să faci rețeta de supă de ardei copți? Ardei capia pe care să îi coci sau ardei copți de la borcan, ceapă, usturoi, ulei, piper, sare, brânză telemea (de oaie, de vacă, depinde de preferințe), cartofi, pastă de tomate. Lămâie, pătrunjel sunt de asemenea ingrediente ale rețetei. Cei cărora le place gustul de ghimbir, pot adăuga și ghimbir proaspăt pe lista de cumpărături.

Rețetă de supă de ardei copți cu telemea

1 borcan de 800 grame de ardei copți

Sau 1 kg de ardei kapia copți proaspăt

2 cepe mari

5,6 căței de usturoi

1 lingură de ulei

1 legătură de pătrunjel tăiat

3 felii de telemea de oaie sau telemea de vacă

1 cm de ghimbir proaspăt

2 cartofi tăiați cubulețe

1 lingură de pastă de tomate

Mod de preparare:

Se coc ardeii kapia, se curăță de coajă și de lasă la scurs. Dacă folosiți ardei din borcan, se scurg de zeamă și de mărunțesc. Se călesc ceapa, ghimbirul, usturoiul și cartofii – toate tăiate cât mai mărunt într-o oală în care s-a adăugat o cană de apă și o lingură de ulei. Se pune capac și se folosește flacără mică a aragazului. Apoi se adaugă ardeii copți tăiați fâșii, pastă de tomate, sare, piper. Când este gata, se servește alături de o felie de brânză telemea și se asezonează cu pătrunjel proaspăt tăiat și puțin suc proaspăt de lămâie. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân