Salata delicioasă cu arpacaș cu legume și parmezan – ieftină și plină de fibre – rețetă

CSÎD a încercat o rețetă delicioasă de salată de arpacaș. Această salată de arpacaș poate fi consumată atât caldă cât și rece.
  • Publicat:
Salata delicioasă cu arpacaș cu legume și parmezan - ieftină și plină de fibre – rețetă
Rețetă de salată de arpacaș cu legume și parmezan, bogată în fibre, foto Mădălina Drăgoi

Pentru mulți români tradiționalul arpacaș este folosit doar atunci când se prepare colivă. Însă arpacașul poate fi folosit și în alte preparate. Mai ales că are un conținut important de fibre alimentare, deci este mai mult decât recomandat persoanelor care suferă de constipație. Am încercat o rețetă delicioasă de salată de legume cu arpacaș și parmezan, perfectă pentru acest sezon.

Din arpacaș puteți face un diverse preparate pe lângă colivă, salate cu arpacaș, ardei umpluți cu arpacaș, sarmale cu arpacaș, supe cu arpacaș, mâncăruri cu carne și arpacaș, mâncăruri vegetariene cu arpacaș, mâncăruri vegane cu arpacaș. Inclusiv ceai din arpacaș se face, acesta având rol diuretic.

Arpacașul, recomandat persoanelor care suferă de constipație

Arpacașul poate fi făcut din diverse cereale. Cel mai des îl găsiți pe rafturile magazinelor pe cel decorticate din grâu, însă se produce arpacaș și din orz sau mei. Pentru că are un conținut mare de fibre, arpacașul este recomandat și persoanelor care suferă de constipație. Printre mineralele conținute se numără magneziu, cupru, fosfor, seleniu.

Ce ingrediente sunt necesare pentru a face salată de arpacaș cu legume?

Arpacașul se găsește de obicei la magazinele naturiste dar și în supermarketuri. Așadar, atunci când faceți aprovizionarea puneți în coș arpacaș, ceapă verde, roșii, parmezan, busuioc proaspăt, ulei de măsline extravirgin. Opțional puteți adăuga și ardei gras roșu.

Salată de arpacaș cu legume  – rețetă

Ingrediente:

  • 200 grame de arpacaș fiert
  • 50 g parmezan
  • 2 roșii
  • 3 fire de ceapă verde
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de măsline
  • Câteva frunze de busuioc
  • Ardei gras roșu (opțional)

Mod de preparare:

Arpacașul se spală în mai multe ape. Apoi, se pune în apă clocotită cu sare. Se lasă la fiert. Se scurge apa și pune într-un castron. Legumele spălate și tăiate cubulețe se adaugă. Parmezanul se taie cubulețe. Se condimentează după gust. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân