Salata Bandiera – rețeta perfectă pentru cinele de vară

O salată rece este o alegere lejeră pentru serile de vară. Iată o rețetă pe care italienii o fac des.
  • Publicat:
Salata Bandiera - rețeta perfectă pentru cinele de vară
Iată o rețetă numai bună vara și primăvara care vine din Puglia - salata Bandiera, foto Shutterstock

Una dintre cele mai populare salate de vară în Puglia, Italia este insalata Bandiera. Se consumă rece și se gătește și în alte provincii ale Italiei. Se face repede, are un mod de preparare foarte ușor. Este economică deci are ingredientele nu sunt foarte costisitoare. Timpul de preparare este de aproximativ 25 de minute, iar cartofii în funcție de tipul lor fierb în aproximativ 25, 30 de minute.

 

Italia este o sursă inepuizabilă atunci când vorbim despre gastronomie. Probabil fiecare dintre noi mănâncă măcar o dată la două, trei luni un preparat care are la bază o rețetă italienească indiferent în ce colț de lume trăiește. Într-o seară, aflându-mă în Italia, la cină alături de o familie de italieni am savurat o salată deosebită.  Este pe bază de cartofi și se numește insalata Bandiera.

Pentru a face această salată rece estivală aveți nevoie de cartofi, roșii, capere, 1 ceapă roșie, 1 tijă de țelină, pătrunjel, ulei de măsline extravirgin, sare, piper.

 

Salata Bandiera – rețeta

 

Ingrediente:

800 g cartofi fierți

*200 g ton din conservă opțional

250 g roșii

50 g cappere

1 ceapă roșie

1 tijă de țelină

Pătrunjel

Ulei de măsline extravirgin

Sare

Piper

oțet

 

Mod de preparare:

Cartofii fierți în coajă după ce s-au răcit se curăță de coajă și se taie în cuburi. Ceapa roșie se taie cât mai fin. La fel se întâmplă și cu tija de țelină. Roșiile – se spală, se taie în cubulețe.

Pătrujelul se taie cât mai fin.
Într-un castron de sticlă se pun cartofii tăiați cuburi, tonul scurs de ulei, roșiile, ceapa, bucățelele de țelină. Se condimentează cu ulei de măsline extravirgin, capere, oțet, ceapă roșie, sare, piper. În caz că nu vă place gustul de pătrunjel trebuie să știți că italienii îl mai înlocuiesc cu busuioc proaspăt. Salata se ține la frigider și chiar este mai gustoasă a doua zi după preparare. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân