Roşii coapte umplute cu spanac

Roşiile coapte umplute sunt ideale pentru mesele de vară. Serviţi-le alături de o supă rece sau cu o salată mare, brânză, fructe şi pâine crocantă. În plus, aceste roşii pot fi preparate dinainte şi servite calde sau reci.
24.04.2014
Roşii coapte umplute cu spanac

Roşiile coapte umplute sunt ideale pentru mesele de vară.

Serviţi-le alături de o supă rece sau cu o salată mare, brânză, fructe şi pâine crocantă.

În plus, aceste roşii pot fi preparate dinainte şi servite calde sau reci.
 

Ingrediente 6 porţii:

 

  • 6 roşii mari coapte
  • 2 linguri de unt nesărat
  • 2 linguri de ceapă verde tocată (inclusiv părţile verzi)
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt cu frunza lată tocat
  • 2 căni (440 g) de spanac (2-3 mănunchiuri) tocat, gătit, bine scurs
  • 2 căni (500 ml) de sos béchamel
  • o cană (120 g) de parmezan ras
  • sare şi piper proaspăt măcinat
  • o cană (250 ml) de supă de legume

Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 190 grade C. Tăiaţi părţile de sus ale roşiilor şi goliţi-le de conţinut şi de seminţe. Răsturnaţi roşiile pe o farfurie şi lăsaţi-le să se scurgă.

Într-o tigaie la foc mediu topiţi untul. Adăugaţi ceapa verde şi pătrunjelul şi sotaţi pentru 2 minute. Adăugaţi spanacul şi gătiţi-l amestecând, până când lichidul se evaporă, cam 2 minute. Încet, adăugaţi sosul béchamel (vezi aici cum se prepară) şi amestecaţi bine ca să se combine cu spanacul. Adăugaţi ½ cană (60 g) de parmezan şi asezonaţi, după gust, cu sare şi piper. Luaţi de pe foc.

Aşezaţi roşiile cu partea tăiată în sus, într-o tavă de copt mare. Presăraţi în interiorul fiecăreia sare şi piper. Puneţi cu lingura în fiecare roşie o cantitate egală de amestec cu spanac. Turnaţi ½ cană (125 ml) de supă de legume (vezi aici cum se prepară) în jurul roşiilor. Puneţi-le în cuptor/grătar până când se înmoaie, cam 40 de minute, stropind cu sosul din tavă cam de 2-3 ori în timpul coacerii. Adăugaţi restul de ½ cană (125 ml) de supă în tavă, pentru că va fi nevoie să mai stropiţi roşiile.

Scoateţi-le din cuptor şi presăraţi uniform restul de ½ cană (60 g) de parmezan pe tomate. Puneţi din nou în cuptor până când brânza se rumeneşte, 5-6 minute.

Sursă: Reţete vegetariene. Combinaţii rafinate din bucătăria internaţională, www.curteaveche.ro


 

Legume la grătar
Legume la grătar
Recomandare video
Cârnați la grătar cu legume și porumb copt