Retete delicioase cu cartofi

Cartofii nu mai sunt de multa vreme o optiune pentru tine, mai ales daca vrei sa slabesti. Privesti cartofii prajiti cu jind, intrebandu-te cum de pot fi atat de gustosi, dar in acelasi timp atat de periculosi pentru silueta ta. Asta nu inseamna ca trebui
Retete delicioase cu cartofi
Retete delicioase cu cartofi

Salata picanta de cartofi

Ingrediente
1 kg de cartofi
2 cepe rosii tocate marunt
½ ardei rosu
200ml maioneza
2 linguri de mustar
2 oua fierte
1 catel de usturoi
1 lingurita de sare
½ de lingura de condimente amestecate
½ lingurita de piper negru
boia de ardei
oregano

*Fierbe cartofii in apa sau la abur!
*Curata-i de coaja, taie fiecare cartof in patru sau opt bucati, in functie de dimensiuni!
*Adauga sarea, condimentele si piperul!
*Amesteca ceapa si usturoiul intr-un castron, adauga ardeiul rosu tocat marunt, maioneza si mustarul!
*Toaca oul fiert!
*Amesteca totul cu cartofii!
*Presara oregano si boia!
*Amesteca cu grija si lasa la rece timp de doua ore inainte de a servi!

Sfaturi:
Poti renunta la ceapa sau la usturoi daca nu iti plac!
Ai grija sa acoperi salata cu o folie de aluminiu, de plastic sau cu un capac inainte de a o baga la frigider!
 
Omleta spaniola

Ingrediente
4 oua
15 cartofi noi
2 cepe
3 linguri de ulei

*Curata, spala si apoi taie cartofii in felii subtiri
*Toaca ceapa
*Bate ouale intr-un castron, adauga sare, piper sau alte condimente, dupa gust
*Incinge uleiul intr-o tigaie si rumeneste ceapa
*Adauga cartofii si lasa la foc mic timp de 20-30 de minute
*Dupa ce iei cartofii de pe foc, lasa-i putin la racit apoi toarna oul batut deasupra lor
*Prajeste apoi timp de 15 minute intr-o tigaie.

Sfaturi
Pune la cuptor timp de 10 minute dupa ce ai luat omleta de pe foc.
Poti servi ca garnitura sau ca fel principal impreuna cu o salata de cruditati.  

Chiftelute de cartofi cu branza

Ingrediente
1.2 kg cartofi
300g branza de vaci
1 ou
50g faina
1 catel de usturoi
2 linguri de ulei
sare si piper
patrunjel tocat

*Da cartofii si branza prin razatoare
*Piseaza usturoiul si toaca patrunjelul
*Amesteca cartofii, branza, faina, usturoiul si patrunjelul intr-un castron si adauga sarea si piperul
*Pune intr-o tigaie care nu lipeste putin ulei la incins, fa cu mana din amestecul obtinut chiftelute de marime medie, apoi prajeste-le la foc mare timp de 10-15 minute. Dupa ce s-au rumenit, intoarce-le pe partea cealalta.

Sfaturi:
Daca branza este sarata, nu mai este nevoie sa adaugi sare.
Serveste chiftelutele calde, cu salata.

Articol exclusiv online
 

Ciuperci umplute în stil marocan
Ciuperci umplute în stil marocan
Recomandări: