Mâncare de linte

Ingrediente: 1 ceapă 2 linguri de ulei 1 lingură de ghimbir mărunţit
07.03.2014
Mâncare de linte

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură de ghimbir mărunţit
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de chimen
  • ½ linguriţă de boia iute
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • 1 cană de linte verde
  • 400 g fasole mare roşie
  • 400 g roşii tocate
  • 3 linguri de piure de curmale
  • 1 ½ linguriţă de sare
  • 200 ml cremă de cocos

Mod de preparare:

Lintea se pune la înmuiat în apă cu o seară înainte. Într-o cratiţă se călesc ceapa, usuroiul şi ghimbirul în ulei şi o ceaşcă de apă, pentru maximum 10 minute. Se adaugă chimenul, boiaua, lintea, bulionul şi, dacă e nevoie, se mai adaugă apă cât să acopere lintea. Se lasă la fiert cu capacul pus pentru aproximativ 20 de minute. Când lintea e fiartă şi puţin scăzută, se ia de pe foc şi se adaugă sarea, piureul de curmale, crema de cocos şi fasolea.

Sursa: SanoVita

Iulia Pocol
Iulia Pocol

De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie.

Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal.

Totuşi, nu pot să nu ... citește mai mult

Clătite cu boabe de grâu
Clătite cu boabe de grâu
Cel mai nou articol Video:
Andreea Ioniță, terapeut: stresul este o alegere, așa cum este și pacea
Recomandări: