Mâncare de linte

Ingrediente: 1 ceapă 2 linguri de ulei 1 lingură de ghimbir mărunţit
Mâncare de linte

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură de ghimbir mărunţit
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de chimen
  • ½ linguriţă de boia iute
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • 1 cană de linte verde
  • 400 g fasole mare roşie
  • 400 g roşii tocate
  • 3 linguri de piure de curmale
  • 1 ½ linguriţă de sare
  • 200 ml cremă de cocos

Mod de preparare:

Lintea se pune la înmuiat în apă cu o seară înainte. Într-o cratiţă se călesc ceapa, usuroiul şi ghimbirul în ulei şi o ceaşcă de apă, pentru maximum 10 minute. Se adaugă chimenul, boiaua, lintea, bulionul şi, dacă e nevoie, se mai adaugă apă cât să acopere lintea. Se lasă la fiert cu capacul pus pentru aproximativ 20 de minute. Când lintea e fiartă şi puţin scăzută, se ia de pe foc şi se adaugă sarea, piureul de curmale, crema de cocos şi fasolea.

Sursa: SanoVita

Clătite cu boabe de grâu
Clătite cu boabe de grâu
Recomandări: